Sok az 5 kutya és az 1 macska egy háznál?
nem vagy hülye,de csak ha ivartalaníttatod őket,tehát nem hagyod,hogy szaporodjanak és van rájuk elég időd/pénzed...
mert lássuk be ennyi kutya megfelelő táplálása,oltatása,chippeztetése,szőrápolása stb. elég sok pénz!
Ha megfelelő nagyságú kert van hozzá, nem vagy hülye.
Nekem az egyik ismerősömnek 6 kutyája és 12 macskája volt, + két egérke, ez ahhoz képest lópikula...
De volt hozz akkora kert, hogy fel sem tűnt hányan vannak.
nem oltatod őket??na így már mindjárt más a dolog...
a kan kutyáidért ugynúgy felelőséggel tartozol,ha kiszöknek és párosodnak egy kutyával,az a te felelősséged is!!
a szukával szerencséd van,remélem nem lesznek kölykök soha...
ennyi kutyád csak úgy szabad tartani,ha megfelelően gondoskodsz róluk,pl:
chip,ivartalanítás,minőségi eledel(nem olcsó párszázas 20kg-os ..)élősködők elleni nyakörv/cseppek,nyakörv,redszeres séta,játékok,rendzsres álltorvosi ellenőrzés,füdetés/szőrápolás stb...
szép gesztus,hogy befogadtad őket,de csak úgy,hogy eteted és szereted őket nem lehet kutyát tartani!
inkább add be valamelyiket menhelyre,hátha olyan gazdit talál,aki bírja anyagiakkal is a kutyatartást...
Az orvos fontos, a játékok nem annyira. Játék lehet egy kivénhedt fadarab is, vagy szétszakadt póló, nem kell nekik vagyont rááldozni.
De évente egyszer legalább a veszettség elleniket muszáj beadni. (anyámék sem oltatják a macskákat, kinn vannak, ki tudja mit csinálnak, Hugomat meg karmolásszák, tiszta frászban vagyok).
Ez évente egy oltás, ha keverékek, biztos nem allergiásak rá, tehát elegendő a szimpla, és egész évben gyűjthetsz rá.
Azt is elhiszem, ha inkább tartod otthon, mint elaltatni a kutyát, de azért gondolj arra, ha netán valami súlyos fertőzést elkap, hagynád napokig szenvedni, míg magától meg nem hal...? Én láttam szörnyen szenvedő, görcsben lévő kutyát, aki nem tudott felállni sem, borzalmas látvány. Szép dolog tőled, de azért óvatosan vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!