Tegnap vettem egy francia lógófülü nyulat aminek január 15. -én kell fialni. (lent)?
1.Valami trükk hogy télen ne fázzanak meg a kisnyulak ha születnének?
2.A francia lóggófülü egy Belga Óriás hímmel volt fedeztetve.. Ez nem baj? Születhetnek egészséges kisnyulak?
3.Egy nőstény nyulat lehet fedeztetni a testvérével?
Neked nem való állat az biztos.
Lehet-e a testvérével fedeztetni?
Te kefélnél a saját testvéreddel?
Nem tudom hány éves vagy, de nem futsz 100-on az tuti biztos.
Ha jól gondolom kinti nyúl és haszonállatnak tartod. Szerintem elég szerencsétlen időpont a fialáshoz, valami védett helyre kéne vinned a ketrecet.
A keresztezésből szerintem nem lehet gond, nincs túl nagy méretkülönbség, a hibridek általában egészségesebbek és jobban nőnek mint a fajtatiszták.
Nyulakat rendszeresen fedeztetnek testvérrel vagy apával, ha nem kiskedvencnek akarod tenyészteni, akkor nem gond, a gazdasági célú nyulakat erősen beltenyésztik az egységesen jó hozam elérése miatt. Mivel a te kisnyulaid hibridek lesznek, ezért sokkal távolabb áll 2 testvér génállománya egymástól, mint egy fajtatiszta nyúlban 2 sokad-unokatestvéré.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!