Miért nem kapok végre valamilyen állatot?
11 éves múltam, és kb. 3 éve könyörgök szüleimnek valamilyen állatért. De ha előjövök vele, anyukám mindig ugyan azt válaszolja: Nem lehet, mert nem jön a lakásba szőrös, négylábú állat!
Pedig nagyon szeretnék egy vadászgörényt, vagy egy kutyát! Esetleg egy törpenyuszit, vagy egy degut.
Miért nem bíznak bennem a szüleim? Mert szerintem tudnám gondozni, és nem unatkoznék folyton...
Igaz, a hörcsög nem volt jó példa, a hal sokkal inkább az.
De még azt SEM engedik meg! Reménytelen! :(
Én folyton mondom, hogy én gondoznám, meg hogy nem olyan büdös, mint ahogy hiszitek..
Monndjuk igen, a kutya tényleg nagy felelősség! Ezért valami olyasmi lenne jó, ami hozzám tud "bújni"...Vagyis kb 15cm-nél hosszabb.
De nem tudom..szerintm ez csak egy szép kis álom marad...Le kell mondanom az állatokról..:(
Azért ez így elég gáz, hogy kezdd ezzel meg kezdd azzal, nem azért kell hörcsögöt venni, hogy meggyőzd a szüleid, hanem hogy szeresd. Nem egy eszköz. Ha meg videókat akarsz nézegetni a tartásukról, akkor azt azért csináld, mert jó gazdi szeretnél lenni, ne azért, hogy lássák... Azt leszámítva, hogy szánalmasnak tartom ezt a módot rá, és nyugodtan le lehet pontozni, szerintem jó módszer, amit a barátok köztben is láthattunk, hogy Kamilla kapott egy gyufásdobozt. Beszéljétek meg, hogy szeretnél egy kutyát, vagy valami állatot, de döntsd el, hogy mit, és beszéljétek meg, hogy mondjuk ha kutya, akkor a gyufásdobozt viszed sétálni, ha macska, akkor takarítod a gyufásdoboz almát, stb.. De akkor felelősségteljesen kell csináld, mert egy kutya nem játék. Négy óránként sétálni kell vinni, stb. Ha lakásotok van, nem kertes ház, akkor kutyát és macskát semmiképpen se kérj, mert az állatnak kész kínzás. Oké, hogy kicsi kutya, stb, de van mozgásigénye neki is, és ha nem viszed suli előtt, suli után, este sétálni, akkor rosszul fogja magát érezni, és szerintem neked is lenne jobb dolgod ennyi idősen. De ha adottak a körülmények, és mégis a kutya vagy a macska mellett döntenétek, mindenképpen menhelyről válasszátok!
1.- A tenyészetekről ígyis-úgyis elkelnek a kutyák, macskák, és még fizetni is kell értük, és ha éppen nem a szépségversenyekből, meg tenyésztésből szeretnétek megélni, hagyd meg másnak a lehetőséget!
2.- A menhelyi állatoknak is megvan a joguk az élethez, és ugyanolyan hű barátok, mint egy fajtiszta kutya, macska.
3.- Menhegyi állatoknak is van papírjuk, általában féregtelenítve vannak, kötelező oltások, stb., és lehet, hogy pont az altatástól mented meg, de ha nem is, biztosan kiszakítod abból a borzasztó környezetből. Attól, hogy szép egy menhely, nem tudják megadni azt a szeretetet minden állatnak külön külön, amit egy családnál kaphatnának.
4.- Ráadásul ingyenes, még arra sem lehet fogni, hogy fizetni kell érte, örülnek, ha elhozzák az állatokat a menhelyről.
Ezen kívül, ha így sem akarják megengedni a szüleid, hogy állatot tarthass, inkább hagyd rájuk. Lehet azért nem szeretnék, mert nem tehetitek meg azt anyagilag, hogy mindig kutyakaja, macskaalom, stb. Mindent végig kell beszélnetek, óriási felelősség egy állatot tartani, és azt sem lehet megtenni, hogy van egy-két évig, aztán valami ok miatt le kell passzolni, mert ha megszoknak egy helyet, egy gazdát, nagyon nagyon nehezen szoknak meg új helyet.(még akkor is, ha mondjuk a gazdi elköltözik, és azonos gazdival, új helyet kell megszokjon.)
Szóval ha ezek a dolgok nem adottak, vagy nem megoldhatók, akkor inkább várjatok vele! Lesz időd saját állatot tartani, és azt is gondold végig, hogy meddig él egy kutya, egy macska, és az élete tőled függ, nem adhatod oda másnak, ha mondjuk középiskolában kollégiumban élnél, és a szüleid nem akarják gondozni. Ez mindenki felelőssége, ha valaki nem egyezik bele, akkor sajnos meg kell értsd.:S
Remélem tudtam azért segíteni.:)
Először is.
1. mennyi időre szeretnéd az állatod? 5-6 év? 2-3? vagy több mint 10 év?
2. mekkora házban laktok? mekkora a kert?
3. mennyi időt tudnál vele foglalkozni?
Mondd anyukádéknak, hogy tényleg nagyon szeretnél egy állatot és biztos, hogy gondoznád. Ha már meglesz, hogy milyet akarsz akkor mondj el mindent amit tudsz a fajtáról, hogy kell tartani stb. Így biztos látni fogják, hogy tényleg érdekel. Ha erre a néhány kérdésre válaszoltál akkor jobban tudok segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!