Eteted télen a vadmadarakat? Ha igen, hogyan és mivel?
Boltit veszek. Nem olyan drága, hogy nekiálljak pepecselni a házival.
Szóval a lakásban: az erkélyen fel van függesztve egy madárház, abban van felakasztva két golyó mindig.
Kertben: elég sok fel van akasztva a fákra. Macskáktól nem tartok mert a kutyák távol tartják őket. :)
Ide a lakáshoz cinkék járnak csak, a kertbe meg mindenféle fura madár. Cinkét, rigót felismerem, de nem vagyok jártas a vadmadarakban, szokott jönni valamilyen zöldes színű madárka, amiről gőzöm nincs, hogy mi, majd egyszer utánnanézek.
Szerintem zöldike lesz az a zöldes madár. :) [link]
Idén mi is veszünk valami köleses keveréket, mert a pintyfélék (zöldike, tengelic, fenyőpinty) szerintem díjazni fogják. Szerintem azt a földre fogjuk szórni a kertben, mert megfigyeltem, hogy a cinegék soha nem szállnak le a földre, csak magasan lévő etetőbe és golyókra, ellenben a fenyőpintyek csak a földön keresgélnek.
én is bolti magot szoktam nekik venni+cinkegolyót!
Amiket eddig felismertem: szén-kék-barátcinke, feketerigó, balkáni gerle, verebek, csuszka, kisharkály,zöldike,citromsármány, tengelic,erdeipinty és még van 3 pintyféle amit nem ismerek fel. De utána ezek nyáron is az udvarban maradnak és besegítenek a gyümifák rovarmentesítésében :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!