Szerinted mi lenne akkor, ha lennének ún. házikedvenckölcsönzők?
Szuper lenne, kínában láttam ilyet. Azért is jó, mert egyrészt a sok megunttal lehetne feltölteni, így kevesebb lenne menhelyeken, másrészt aki állatot szeretne először kölcsönözhetne és megunná hamar így kiesne az a része akinek nem kell igazából.
De nehéz hogy rendesen vigyázzanak rá, kéne letétbe adni cserébe 10.ezer ft-ot pl. ami garancia h vigyázzanak rá, másrészt pl. a kutyák, macskák ezt nem bírnák, de a kisebb állatokkal is kérdéses hogy vennék h akár naponta más pesztrálná.
Nézd, sokan azt mondják, hogy az állatoknak nincsenek érzései stb. Én nimfákat tartok, születtek is már fiókák, van, amelyiket megtartottam, közülük az egyik tökéletesen szelíd, 2 éves elmúlt, és nagyon kötődik hozzám (sokszor a kajámhoz is, de ez már mellékes). Van egy másik madaram, hiányzik egy karma, nem tudom miért, de nagyon félős, valószínűleg valami rossz érhette ott, ahonnan hozzám került, ott tömegesen volt együtt több madárral. Sok időbe telt, de megbékélt nagyjából, és már nem fél annyira, mint eleinte félt, bár még sok munkám lesz vele.
Vegyünk más állatokat, pl. halakat, nos náluk problémás a szállítás, ráadásul a gyakori környezetváltozás (vízminőség) árt a szervezetüknek és megrövidíti az életüket.
Regénynek nem rossz az ötlet, de a valósághoz semmi köze, az állatoknak tartós élőhely kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!