Szeretnék majd állatkertbe dolgozni, állatokkal foglalkozni . Ennyit tudok. De mi a teendőm még? Most középiskolás vagyok. Milyen sulit igényel ez? Ha ott dolgoznék mik lennének a feladataim?
Jelentkezz az állatorvosira, és akkor még jól is döntesz!
AZ állatorvosival gondozhatod sőt gyógyíthatod is őket!
Míg az állatgondozóival max gondozhatod csak...
Bocsi az Offért De akinek te írod annak már 100% os :) vagy én néztem félre.
szerintem is végezz állatorvosit meg nyáron dolgozz egy állatkertben vagy vadasparkban
A Kaposvári Egyetemen állattenyésztést is tanulhatsz, ezen belül van kifejezetten állatkerti állatokkal foglalkozó tantárgy. Sokan írják a szakdolgozatukat állatkerti állatok megfigyeléséből. Tanulhatsz akár zoopedagógiát is. Van természetvédelmi, és hobbiállattenyésztő képzés is. Én javaslom, többen dolgoznak a végzett hallgatók közül az ország állatkertjeiben (itt tanult Hanga Zoli is, de jelenleg is levelezős természetvédelmi hallgatónk a Veszprémi kert igazgatója is)
A hatályos "állatkerti rendelet" az állatkert és az állatotthon létesítésének, működésének és fenntartásának részletes szabályairól) határozza meg, hogy milyen végzettséggel dolgozhat valaki állatkertben. Ezek a végzettségek a következők:
- mezőgazdasági, állattenyésztési, erdészeti, vadgazdálkodási felsőoktatási intézményben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,
- tudományegyetem, tanárképző főiskola biológiai vagy ökológiai szakterületén szerzett végzettség vagy szakirányú felsőfokú szakképesítés,
- állatorvostudományi egyetemen, állat-egészségügyi főiskolán szerzett végzettség,
- állatkerti állatgondozó, állattenyésztő és állat-egészségügyi technikus, állattenyésztő, halász, halászszaktechnikus, vadász, vadtenyésztő, vadgazdálkodási technikus, baromfi- és kisállattenyésztő, baromfi- és kisállattenyésztő szaktechnikus képesítés.
Egyébként ha komolyak a szándékaid, én is javaslom, hogy próbáld ki az önkéntességet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!