Gublug kérdése:
Mit csinálnak a férgek télen?
Figyelt kérdés
-5/-10 fok körül mit csinálnak a kukacok/férgek? Ha találok egyet, milyen mélyre kell elásni, hogy túlélje a telet? 20 centi? 60 centi?nov. 17. 10:23
1/10 Mad Max2 válasza:
A Malagai villájukban pihennek a purdékjaikkal...
2/10 A kérdező kommentje:
Dikk, honnan írsz he, Szabolcsból?
nov. 17. 10:56
3/10 AzImi válasza:
Egy kifejlett földigiliszta akár 3 méter mélyre is le tudja ásni magát, meg van azoknak a jól elkészített helyük már télre.
5/10 anonim válasza:
Ez erősen függ a fajtól.
A földigiliszta (Lumbricus terrestris) azok általában leássák magukat mélyre, (de a mélység a talaj tulajdonságaitól függ) ahol viszonylag állandó a hőmérséklet és nem ér le a talajmenti fagy.
Más férgek pedig különböző módon vészelik át a telet.
Van olyan amely a tél előtt lerakja a petéit mert azok túlélik a mínuszokat, ő maga viszont elhal.
Vagy van olyan amely "hibernálódik" vagyis az anyagcsere folyamatait annyira lecsökkenti hogy túlélje a telet.
6/10 A kérdező kommentje:
Férgeken kivételesen állatokat értettem, nem embereket.
nov. 17. 11:45
7/10 anonim válasza:
Én vagyok a 6-os
A cserebogár lárvák (pondrók) is rendszerint így vészelik át hogy "hibernálódnak" ezt egyébként úgy hívják ha jól tudom hogy diapauza
8/10 anonim válasza:
Ezt a fideszbandától kérdezd meg. :)))
9/10 A kérdező kommentje:
11. A kérdésemnek oka van. Állatokat menteni nem hülyeség.
nov. 17. 12:07
10/10 anonim válasza:
11. Te meg hülye válaszokkal rabolod más drága idejét.
mi bajuk az embereknek, ÁLLATOK KATEGÓRIA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!