Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Tényleg léteznek állat orvosok?

Pawel166 kérdése:

Tényleg léteznek állat orvosok?

Figyelt kérdés

Az állatok is kijelölnek maguk között gyógyítókat, aki majd gyógyítja a többit?

Illetve azt olvastam ők is doktortok. Ez hogy működik? Foglalkozásdoktori címet kap egy macska??

Ilyen van?

nov. 9. 23:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem "állat orvosokra" gondolsz? Én például hallottam egy orvosról, aki akkora állat volt, hogy otthagyott a rendelőben egy beteget lázmérővel a fenekében, hogy a nővérek találják meg. Senki nem mondhatja, hogy "ember" az ilyen...
nov. 10. 00:02
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Dr.Bubó például kitűnő "állat orvos"...
nov. 10. 00:44
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

Állítólag egyes emberszabású majmok között. Azt nem tudom, hogy csak saját magukat gyógyítják-e, vagy másokat, egymást is.

[link]

nov. 10. 02:28
 4/11 anonim válasza:
Én nem hiszek
nov. 10. 02:33
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Persze hogy léteznek, és vannak olyan gyárak is akik babákból gyártana sampont.
nov. 10. 06:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Az én egyik macskám pl jogász, a másik gépészmérnök. Vannak orvos macskák is. Madarak közt csak közmunkásokat látok akik az utcát takarítják. Vannak még közterület felügyelő macskák is. Ez a leggyakoribb szakma náluk. Orvosokból munkaerőhiány van náluk is.
nov. 10. 06:44
 7/11 anonim válasza:
100%
Az én aranyhörcsögöm most doktorált le.2 évébe telet. Nagy kár, hogy megtudta,hogy ennyi az élet hossza egy átlagos horcsognek. Hiányozni fogsz Dr. Pamacska...RIP :(
nov. 10. 07:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem a Humor kategória, te nagyon vicces gyerek.
nov. 10. 08:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugye elmúltál már 6 éves és stand uposnak készülsz? :-D Ekkorát már rég röhögtem, főleg a váalaszokon:-D.

De ha nem viccből kérdezed, akkor meg, hát felfogás kérdése, mert igen a legtöbb állat, madár, emlős, de főképp emlős h amegbetegszik, akkor nagyjából tudja vagyis inkább érzi mire van vagy mire nincs szüksége, ha téved, akkor belehal vagy a beteg állaotkat megeszi valami ragadozó. Így nem igazán van esély arra, hogy gyógyítgassák egymást. egyes fejlettebb állatoknál, ahol már elég értelmesek ahhoz, hogy és elég hosszú életűek is, igen kialakulhat, hogy egymástól tanulják meg milyen pl. füvet, bokrot rágcsáljon, ha "beteg", de ezt ne úgy képzeld el, hogy gondolnak egyet, hogy te a buksi kutyus lázas és csak fekszik, elkísérem a lázcsillapítós fűhöz, hog yrágcsaáljon már belőle oszt jobban lesz.

De igen főemlősöknél pl a kurkászás, és az egymásról való gondoskodás már beletartozik akár az orvoslás tudományába is :-D Lásd a paraziták terjesztenek sok betegséget, legyengítik az immunrendszert, tehát ha egyik állat a másikról a bolhát, tetűt leszedi, akkor azzal nagy szívességet tesz az egészségmegőrzése, javítása szempontjából.

De azért ne felejtsd el, hogy ők nem úgy gondolkodnak és nem beszélnek, azaz valójában fogalmunk sincs, hogy hogyan, csak sejtjük vagy majd x év múlva többet sejtünk, így az is lehet, hogy nem kérdezel akkora baromságot, mint elsőre tűnik, csak hát gondolj bele, honnan fogja bárki is tudni, hogy melyik patkány az orvos egy x km-es körzetben, ha mi emberek egyiket a másiktól ránézésre se tudjuk megkülönböztetni, nemhogy követni őket, hogy ki kihez megy át és segít etetni, itatni a beteg pajtiját.

nov. 10. 09:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Orangutánnál nemrég sikeresen figyelték meg hitelesen, hogy tudatosan gyógyítja magát ismert hatóanyagtartalmú levelek rágásával és sebre tapasztásával.

A kérdés persze arra is utalhat, hogy egymást gyógyítják-e állatok.

Igen, a csimpánznál erre utaló viselkedést is megfigyeltek:

[link]

nov. 10. 10:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!