Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Vajon milyen "szarvas" állatok...

Vajon milyen "szarvas" állatokat láttam vonulni a Dobozi-orom (Börzsöny egyik déli csücske) szikláin?

Figyelt kérdés

Szerdán (okt.30.) bicikliztem a Dunakanyarban, Zebegény és Nagymaros között (ebben az irányban) a kerékpárúton.

Tőlem balra, a sziklákon messze fent, legalább 15 "darab", szarvval rendelkező állatot láttam vonulni, egymás után, sorban. Dobozi-orom(!?) (Turistaként nem egyszer jártam már ott, de nem tudom h ezúttal konkrtéan azt a helyet láttam-e lentről.)

Sajnos nem értek hozzájuk, ezért kérdezem: vajon zergéket láttam? muflonokat esetleg? Meg is álltam percekre, hogy nézzem őket. Videóm is van, bár sajnos az nem mérhető ahhoz amit szabad szemmel láttam. (túl kicsik)

nov. 2. 18:48
 1/3 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem muflon lesz az, az előfordul szigetszerűen sokfelé az Északi-középhegység hegyein, én nyáron a Mátrában láttam. Zerge tudtommal csak vadasparkokban van Magyarországon.
nov. 2. 19:04
 2/3 anonim ***** válasza:
94%
Valószínűleg muflonok voltak.
nov. 2. 19:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Muflon él arrafelé.
nov. 2. 19:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!