Az állatmenhelyek miért panaszkodnak annyit ha szinte lehetetlen elvárásokkal adnak ki állatokat?
1. A házikoszt nem jó nekik. Oké, régen ezt adták nekik, de akkor sem jó. Őszintén? Sok kaja még az embernek sem jó.
2. A kutyát én sem értem, miért nem lehet kerben tartani, de a macskát igen. Azt nem fogja meg a kerítés, átmászik, elüthetik nagyon könnyen. Azért adják ki gazdinak, hogy jó helyen legyen, nem azért, hogy két hét múlva elüsse az autó.
Ez már sokszor meg lett itt kérdezve, de sosem jutottak konszenzusra. Általában az a válasz, hogy sok rossz tapasztalata van a menhelyeknek, mikor odaadják a kutyát, aztán visszakerül, nem úgy tartják, ahogy megállapodtak, utcán bukkannak rá, stb. Szóval itt nem az a gond, hogy feltételeket szabnak, még csak az sem, hogy nem nem adják ki őket akárkinek, hanem hogy ezt úgy állítják be, mintha az emberek lennének a rosszak, amiért nem akarnak örökbe fogadni. Pedig akarnak, csak nem felelnek meg a feltételeknek.
Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy a menhelyen se bent vannak tartva a kutyák, szóval erről ennyit.
A benti tartás hajmeresztő elvárás. Értem. Több kérdésem nincs is.
De izébigyó, meg figyelj már, azt tudod, hogy ez törvényi előírás is? Nyilván nem a lakásban tartás, hanem a saját területeden belül, szökéséröl megakadályozás?
#7 Pontosan erről van szó. Max a dolgát elvégezni mehetne ki.
De volt itt a faluban olyan is hogy azért nem kapott mert minden nap pár órát egyedül lett volna otthon a kutya még dologznak. Ami reggel 6 tól délután kettőig lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!