Hogyan nyerjem el a hullámos papagájom bizalmát?
Nem tudom, hol tartasz most vele - eleinte fontos, hogy olyan helyen legyen, ahol az életed része, és ne elzárva egy külön szobában. Nappali, étkező kiváló erre. Fontos h hallja a hangod, beszélj hozzá, vagy ülj a kalitja mellé és úgy beszélgess vele. Vigyél neki finom falatokat, tapasztald ki, h mit szeret. (Nálunk a nagy kedvenc a szotyi, a párolt zöldség, a bonduelle kukorica és zöldborsó, a paprikacsutka, a főtt krumpli. Nem hivatalosan a popcorn is. :D ) Ha azt tapasztalja, hogy a kezed mindig "jót jelent", akkor előbb-utóbb nem fog tőle félni. Ez lehet hetek vagy hónapok kérdése is. Persze eközben ki kell engedni biztonságos környezetben repülni - hadd fedezzen fel.
Nálunk rengeteget számított, hogy látta, hogy a másik papagájom szeret, odajön, bízik bennem - ezért ő is rám mert szállni. Kezdetben majd csak a fejedre száll, és el is röppen, később már majd a válladra is mer. Miközben meg kint van, random odamehetsz hozzá és adhatsz neki finomságokat, hogy érezze h barát vagy és nem ellenség.
Köszönöm a válaszod:)
Még az elején tartok , pár napja kaptam meg az első papagájom így tanácstalan is vagyok mindenben. Sokat olvastam már utána mert szeretném hogy jól érezze magát velem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!