Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan nyerjem el a hullámos...

Hogyan nyerjem el a hullámos papagájom bizalmát?

Figyelt kérdés

szept. 1. 18:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hol tartasz most vele - eleinte fontos, hogy olyan helyen legyen, ahol az életed része, és ne elzárva egy külön szobában. Nappali, étkező kiváló erre. Fontos h hallja a hangod, beszélj hozzá, vagy ülj a kalitja mellé és úgy beszélgess vele. Vigyél neki finom falatokat, tapasztald ki, h mit szeret. (Nálunk a nagy kedvenc a szotyi, a párolt zöldség, a bonduelle kukorica és zöldborsó, a paprikacsutka, a főtt krumpli. Nem hivatalosan a popcorn is. :D ) Ha azt tapasztalja, hogy a kezed mindig "jót jelent", akkor előbb-utóbb nem fog tőle félni. Ez lehet hetek vagy hónapok kérdése is. Persze eközben ki kell engedni biztonságos környezetben repülni - hadd fedezzen fel.

Nálunk rengeteget számított, hogy látta, hogy a másik papagájom szeret, odajön, bízik bennem - ezért ő is rám mert szállni. Kezdetben majd csak a fejedre száll, és el is röppen, később már majd a válladra is mer. Miközben meg kint van, random odamehetsz hozzá és adhatsz neki finomságokat, hogy érezze h barát vagy és nem ellenség.

szept. 1. 18:38
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod:)

Még az elején tartok , pár napja kaptam meg az első papagájom így tanácstalan is vagyok mindenben. Sokat olvastam már utána mert szeretném hogy jól érezze magát velem

szept. 1. 18:45
 3/3 anonim válasza:
Szia! Nincs "erre" recept, sok idő és türelem kell hozzá. Az első válaszolót megerősítve, a kaja alapvetően nagyon fontos a kapcsolat kialakításában. Érdemes kifigyelni hogy mit szeret a legjobban (természetesen csak olyan dolgok közül, amiket egy papagáj kaphat). Ezt érdemes úgy adni, hogy nem közvetlenül az etetőbe, hanem te adod oda neki. Ha kézből még nem veszi el, akkor csak rakd kézzel a közelébe, és magától elveszi. Egy idő után biztosan kézből is el fogja fogadni. A lényeg, hogy ne legyél türelmetlen és "tolakodó", mert akkor megijedhet.
nov. 7. 20:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!