A gazdáknak/gazdiknak miért esik nehezére orvost hívni, vagy az állatot elvinni? Pláne, mikor elvileg aggódnak és lehet baj
Egyébként ilyen esetben jó lenne ha egy közeli családtag vagy barát meggyőzné őket. Tapasztalatból mondom az idős, begyöpösödött, "minek hoztál ide egy gethes macskát", "nem kell annak állatorvos, csak úri múlatság és pénzpazarlás", "az állatnak kint a helye" típusú emberek is képesek egész nagy pálfordulásra és később rajongani, elkényeztetni és minden apróság miatt aggódni egy állatért.
Lehet hogy ebben szocializálódtak, hogy az csak egy állat, ha egy gondolkodásmódban nevelkedtél és éltél évtizedekig, nem fog megfordulni a fejedben hogy állatorvoshoz vidd. Nekik csak meg kell mutatni hogy kell gondoskodni egy állatról helyesen és meg fogják tapasztalni mennyi szeretetet adhat. Utána egyenes az út. Kár hogy nincs minden ilyen ember mellett egy olyan, aki átlátja a helyzetet és szól hogy ez így nem jó és márpedig most orvoshoz visszük, ha hisztizel akkor is. Nyilván az ilyen emberek hanyagok, nem kellene állatot tartaniuk de végtére ha egy fajta értékrendben nevelkedtek és éltek akkor nem lehet tőlük elvárni hogy hirtelen máshogy gondolkozzanak. Hosszú folyamat egy ilyesmi a társadalmon belül.
Mert csak mondjak , hogy szeretik a kutyajukat de amugy magasrol tesznek ra.
A kutyam par hete halt meg, azota mindenki azt kerdezi " na mikor lesz masik ?"
Hat csesszek meg.
Pénzbe kerül.
Meg van aki "nem hisz benne", sajnos ez saját tapasztalatom gyerekkorból. (Rokon) idős bácsi, kerítése nem volt mert minek, kutyája folyton az utcán. Egyszer úgy ment haza a kutya, hogy óriási nyílt sebe volt, én kisgyerekként mondtam hogy vigye orvoshoz, ő csak legyintett hogy minek vinné kuruzslóhoz, az úgyse csinál semmit, csak viszi a pénzt... :( (Egyébként hozzá tartozik, hogy ez az illető az ember orvosokban se hitt, úgyse tudják mit csinálnak, inkább otthon kezelgette magát, egyszer ez egy végtagja elvesztésébe került, szóval nem csak a kutyával művelte ezt hanem saját magával is, mert az (állat- vagy ember-) orvosok szerinte úgyse tudnak semmit, nem segíthetnek.
Igen, az. Gyerekként nem tudtam tenni semmit (itt kb 10 éves voltam), a mai napig bánt ha eszembe jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!