Miért nem tiltják be a pónin való lovagoltatásnak azt a formáját mikor körbe mennek a lovak? Ki vannak kötve egy vashoz ami körbe forog. Szabadtéri rendezvények.
A lovagoltató vegyen fel embert aki vezeti az állatokat meghatározott útvonalon.
A futószárazás egészen más dolog.
A póni rendkívül szívós állat, de ez mindenképp kegyetlen dolog!
A rulettet nem tiltja a törvény, de azért mennek így a lovak, mert erre van igény. Normális ember nem ültetné fel egy ilyenen lévő lóra a gyerekét, de ez van.
Amúgy rulettet nagy méretben használnak jártatásra, egyszerre 2-4 lovat lehet lépésben, ügetésben átmozgatni.
Én anno kérdeztem a kereszt lányom, egy ilyen rendezvényen, hogy fel akar e ülni az egyikre.
Mikor odaértünk a lovakhoz, azt mondta inkább nem akar mert nagyon sajnálja őket....
Még a gyerek is fel tudja mérni. Akkor volt 9 éves.
Szerencsére még nem találkoztam olyan pónikkal, akiknek feszesre volt fogva a fejük. Amikor látok ilyen munkát végző pónikat, azok mindig a rudak közepére, kétoldalról, de lazán vannak kikötve. Így a fejük szabadon mozoghat, mégsem tudnak kimenni a jártatóból. És aminek még nagyon örülök, hogy egy pici karámban mindig látok cserepónikat...
Amúgy a rendes, "lemozgatós" jártató egészen más dolog. Minden lovas tapasztalhatta már, hogy a lovak sokkal szívesebben mennek pl. futószáron is üresen, mint lovassal :D
Én gyerek koromban úgy ültem fel a nagy lóra egy rendezvényen, hogy az emberek vezették körbe kantárral.
De sorba kellett állni mert sokan voltak. Ám négy ló dolgozott egyszerre, de pár óra múlva leálltak pihentetni.
Na ezt miért nem tudják visszahozni? ( mindegy hogy póni vagy normál méretű )
Így jobban be tud vágni (ficánkolni) a ló mintha vezetnék.
A kisebb gyereket tuti nem ültetném fel így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!