A kutya vagy a macska az okosabb?
Első körbe, definiáljuk, hogy mit értünk "okosabb" alatt. És amikor ez megvan, akkor megtudhatjuk, hogy az adott kritériumrendszerben melyik állatfaj átlagos példánya teljesít jobban.
(Mert mondjuk, nem fair egy abeszint és egy dalmatát összehasonlítani. De egy brit rövidszörüt sem egy belga juhásszal.)
Volt egy kutatás, 2 kutyát és 2 macskát raktak egy szobába 7 napra. Vizet kaptak élelmet nem, a szoba ablaka nyitva volt viszont szúnyogháló volt ráfeszítve. A kisérlet a hatodik nap kudarcba fulladt. A macskákat felzabálták a kutyák. Kijutni egyik sem tudott.
Konklúzió? A kutya erősebb ennyi.
13:sok köze van az iq szinthez.
Gondolom súlycsoport se ugyanaz volt, valahogy nem tudom elképzelni, hogy leopárdokat tettek be.
Akkor gondolom másképp alakult volna.
#13 14:48
Tényleg volt ilyen kutatás?
...mert akkor a "kutatóknak" sem volt sok esze...
Ez alapján én más konklúziót vontam volna le.
Normál konklúzió: bizonyos kezdeti feltételek mellett a kutatás nem elvégezhető.
Reális konklúzió: léteznek olyan kutatók, akik kutatási munkára alkalmatlanok
Szókimondó konklúzió: aki hülye, ne végezzen kutatást, mert több kárt okoz mint hasznot, és emiatt az eredmények nem lesznek használhatók semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!