Mennyire kell ahhoz hülyének lenni, ha valaki 30 évesen azt hiszi, hogy a bika egy különálló állatfaj?
Tehát nem tudja, hogy a bika az a szarvasmarha hímje, és úgy gondolja hogy ez egy állatfaj, és létezik nőstény bika, meg kan bika.
Egy ilyen emberről el tudjátok képzelni, hogy az élet más területein intelligens, tájékozott?
Önmagában eu semmit nem jelent. bárki benézhet egyszerű dolgokat is. Amúgy te ismered minden megnevezését?
"Szopós borjú: születéstől az elválasztásig (nőivarú 3, hímivarú 4 hónapos koráig)
Választott borjú: az elválasztástól féléves korig
Növendék: 7 hónapos kortól a tenyésztésbe vételig
Üsző: a nőivarú marha az első ellésig, kortól függetlenül
Szűz üsző: ivarérett üsző az első fedeztetésig
Előhasi üsző: első vemhes üsző
Előhasi tehén: tehén a második borja megszületése előtt
Bika: kortól függetlenül a hímivarú egyed
Tinó: ivartalanított növendékbika
Borjúfogas tinó: 2-3 éves tinó a szegletfog kiváltása előtt
Ökör: 4 évesnél idősebb ivartalanított bika (függetlenül az ivartalanítási kortól)
Göböly vagy sőre: hizlalásra fogott, vagy kihízott szarvasmarha (kortól és nemtől függetlenül)
Csuvas: hízóökör[64]"
5, bevallom, én sem ismerem mindent.
Szopós borjú-nem tudtam, hogy korban meg van adva a 3 illetve 4 hónap, viszont konkrét eseteket ismerek, amikor több mint fél évig szopott. Azt minek nevezzük?
Szűz üsző-ezt a kifejezést így még nem hallottam, de értemszerü
Előhasi tehén-ezt sem hallottam.
Borjúfogas tinó-ezt sem
ökör-tudtam, hogy ivartalanított bika, de azt nem, hogy 4 évesnél idősebb
Buszon, gyerekszáj:
-Apaaaa! A bocinak is nejlonzacskóban van a pocakjában a mája meg a zúzájaaa?
😁😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!