Az állatsimogatóknak kötelező a veszettség elleni oltás?
#7 Nem értem, miért kéne linkelnem, de tessék, itt letölthető:
"11. Az Állatkertben levő játszótereket, állatsimogatót, illetve az ún. immerziós bemutatókat [...] mindenki csak saját felelősségre használhatja, látogathatja. [...]"
"12. [...] Kivételt képeznek egyes külön megjelölt, a látogatók számára megnyitott állatbemutató terek, az ún. immerziós bemutatók, ahol veszélyesnek nem minősülő állatokat mutatnak be. Az állatok megérintése itt is lehet balesetveszélyes, ezért a Látogatóknak ettől tartózkodni kell, illetve a Látogatók ezt akkor is csak a saját felelősségükre tehetik, ha a közelben az Állatkert segítségnyújtásra képzett munkatársa tartózkodik. [...]"
Kicsit jogásznyelven van körülírva, mert ugye az immerziós tér gyakorlatilag az állatsimogató, ugyanis egy pingvinbemutatón esélyed sincs közel kerülni a pingvinhez, csak hogy példát mondjak. De egyértelműen erről szólnak ezek a passzusok. Amikor belépsz az Állatkertbe, te ezt elfogadod, akkor is, ha nem olvastad.
És ez a különbség ahhoz képest, hogy sétálsz békésen az utcán, és a szomszédod neveletlen kutyája megharap. Akkor bizony oltási könyv, állatorvos. De az Állatkertnek nincs ilyen kötelezettsége. Én most a budapestit idéztem, de nyakamat tenném rá, hogy az országban mindegyiknek van kb. ilyen szabályzata. Odamentél, addig b*sztattad szegény kecskét, hogy beléd harapjon, viseld a következményeit, érdekes módon évente rengeteg óvodás csoportnak nem sikerül annyit vegzálni szegény kecskét, hogy harapjon.
koszonom a kedves szavakat, etetes kozben harapta meg az ujjam. En ugy gondolom, hogy kotelessege az allatkertnek oltani a simogatni valo allatokat.
milyen karom? szerinted ingyen volt a tetanusz? nekem kellett megvenni
es nem en talaltam ki, hogy kell 5 veszettsegi, hanem az orvos.
Ez orvosoknak indikáció, hogy mikor szükséges a veszettség elleni oltás. Azt a részt szedtem ki neked, amikor nem kell. Ott van zárójelben az állatkertben tartott állat is. Mondtad a dokidnak, hogy hol történt?
"A veszettség elleni oltást nem indokolt, ha:
– az expozíciót (bőrön, nyálkahártyán benyálazást, horzsolást, karmolást, harapást) okozó kutya, macska egészséges, és 14 napig megfigyelhető,
– az expozíciót okozó állat, tenyésztési és tartási körülményei kizárják az állat veszettség fertőzöttségét (lakásban tartott házi kedvenc, laboratóriumban tenyésztett / tartott, állatkerti állat stb.)
– az állattal való kontaktus nem jár sérüléssel, benyálazással,
– a kontaktus indirekt (köztes tárgy érintésével) volt,"
Biztos csippentve etetett, hibásan.
Tenyérrel,feszített ujjakkal kell,mint a lovat.
#18 tizenyolcas kimondta a végső érvet, tényleg hülyeségen vitatkozunk :D
A doki keményen lehúzott inkább őt kellene kártérítésért perelni, ha már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!