Egy pici garzonba semmijen állatom nem lehet mert mindegyik szenvedne csak?
Olyan jó lenne vmi kis ölelhető cukorság, de napközben itthon se vagyunk egésznap "be lenne zárva", nagy tere sincs, mert pici garzon csak az egész, nem tudom mikor tudunk elköltözni mert anyagilag nem engedhetünk meg nagyobb albérletet, gyűjteni sem tudunk.
Egy hal, vagy madár, teknösbékában, gekkoban mást meg nem látok, csak hogy állandóan pucolni kéne a terráriumot.
Jól érzem hogy mondjak le állattartásról?
Kutyára sem lenne nagyon idő.
Az üzletekben nincs olyan hogy pl bérelnék egy nyuszit.
Mondjak le az állatokról?
A három szobás lakást nálunk halálra unják a macskák pedig ketten vannak.
Egyedül egész nap unatkozni fog a macska. Plusz számolni kell vele hogy 1-2 százezer forintot félre kell tenni esetleges hirtelen állatorvosi kiadásra.
"a macs természetétől is függ, de szerintem a többség inkább csavargós, mintsem hogy punnyadjon egy szobában egész nap, ha van választása…"
A macskával ugyanúgy törődni kéne, mint egy kutyával. Játszani, foglalkozni vele, ha igényli. Persze sokkal könnyebb kivágni az utcára, hogy szórakoztassa magát, aztán max lesz helyette másik, ha elpusztul. A felelős állattartás mondjuk nem itt kezdődik...
Tehát emlőst akarsz.
Aranyhörcsög, az elvan egyedül is, túl nagy hely se kell neki.
Nagyobb helyre esetleg más rágcsálók is szóba jöhetnének, de ha hely szűkében vagytok, akkor kb. ennyi a reális lehetőséged.
Kutyát, macskát, felejtsd el, az más szint.
Nem lenne jobb várni míg eltudtok költözni? Mármint értem én ,hogy egyelőre nincs kilátásban költözés s félretenni sem nagyon tudtok. S pont emiatt. Mert mi lesz ha például hirtelen orvosi költség miatt sok pénz kellene? Mert van ilyen.
Na meg ahogy írták talán a macska a legalkalmasabb ilyen “ölelgetnivaló szőrmók ami kis helyen is elvan” jelöltnek s nem terráriumban tartandó. Viszont még ez is lutri ,hogy hogyan fogja viselni, pláne ha sokat van egyedül. Valahol bejön, máshol nem.
Szóval szerintem vagy hagyd a dolgot s még várj (addig is lehet olvasni, okosodni a kiszemelt állatok felől) vagy erős kompromisszummal kiválasztasz valami olyan aminek elég helyet s figyelmet tudsz biztosítani. Például halakat, hüllőket, kétéltűeket, gerincteleneket, egyes magányos állatokat mint mondjuk a hörcsögöket stb rendszerint nem érdekli ha a nap nagyjában nem is vagy otthon s nagyjából jól leírható ,hogy mekkora helyet foglalnak. Cserébe nem is nagyon igénylik a fizikai kontaktust.
Egyes okosabb halakkal s hüllőkkel, hörcsögökkel stb egész jól lehet interaktálni, kézhez szoktatni, de ez sem törvényszerű s természetesen időt, energiát igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!