Hány éves tapasztalat után vehet magának az ember lovat?
Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok,3 éve folyamatosan lovagolok,de már előtte is lovagoltam,de akkor megszakításokkal együtt.Nagy álmom hogy legyen egy lovam,bértartásban tartanám.2009. jan. 2. 21:06
11/16 A kérdező kommentje:
Köszi! :D
2009. jan. 3. 22:35
12/16 anonim válasza:
először is ez nem idő kérdése. van aki hetente 1szer, van, aki naponta, van aki ritkábban jár. szerintem teszteld le magad, hogy tudsz-e...
-szőrén megülni lovat
-átugratni néhany kisebb akadályt
-kengyel nélkül lovagolni
-aggodalom vagy félelem nélkül felülni egy tökismeretlen lóra
-megbirkózni egy ijedt, ágaskodó vagy engedetlen lóval
-lovagolni nyílt terepen, erdőben
-takarmányozni
-ganét kitakarítani
-felszerszámozni és leszerelni a lovat
-ellenőrizni, hogy a nyereg és a kantár a helyén van-e
-ellátni egy beteg vagy sérült lovat az állatorvos érkezéséig
és hogy 1általán van-e elég időd a heti többszöri megmozgatásra.
ha ezek mennek, simán lehet lovad (az anyagi dolgokról nem beszélve) :)
13/16 A kérdező kommentje:
hát igen ezek mind kellenek hozzá:P
2009. febr. 7. 22:40
14/16 anonim válasza:
Szia! Én most vagyok 20 éves, 15 éves korom óta van lovam. És 8 éves korom óta lovagolok rendszeresen. Úgy gondolom, 15 évesen, 7év tapasztalat után sem tudtam mindent a lovakról, természetesen most sem tudok, mindig tanul az ember:) Attól függ, mire kell neked ló. Versenyezni akarsz-e vagy csak hobbiként lovagolni. Hobbihoz szerintem elég annyi tapasztalat,hogy tudd pucolni, patát is,mindent, ha kell almolni, etetni, tudjatok gondolkodni egyéb ellátásokról, és persze ülj biztosan mindhárom jármódban. Ha ezeket tudod, lehet lovad. Én versenyzem is, így mindig tanulok valamit, és a hét majdnem mindegyik napján lovagolok. Lényeg, hogy szánj rá megfelelő időt, és legyél elszánt! :)
15/16 anonim válasza:
hát nemtom.. figyel én lovagolgattam jó ideig most meg lovakkal foglalkozom 1 éve intenziven tanítok is lovagolni szval ugy egymáshoz szoktunk.. elfogadnak a köreikben :D de mindig okoznak meglepetéseket.. itt mindig tanul az ember.. ezért mondom hogy ha veszel lovat ugyis rá leszel kényszerítve hogy kitanuld a dolgaikat.. ;)
16/16 anonim válasza:
előző vagyok: a pénz dolog IGAZ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!