Achát csiga tartása?
Volt kiskoromban, de nagyon nem sikerült megfelelően tartani, ráadásul nálam az az egy lepetézett és lett 200 darab, és felelőtlen módon szabadultunk meg tőlük, mert elajándékozni csak párat sikerült összesen… Bűntudatom van azóta is.
Mivel nagyon szeretem a csigákat (is) és sokan tényleg csak megszabadulnak tőlük, szeretnék egyet, de rendesen, mindent biztosítva neki.
Na most. Olvastam, hogy a megfelelő hőmérséklet számukra a 25-30 fok. Az én szobámban 17-20 fok van, nyáron max 22-23. Emiatt terráriumra volna szükség. Kb egy méter hosszúra gondoltam és 50 centi szélesre. A földbe érdemes gilisztákat rakni, hogy fellazítsák a földet + tisztábban tartja. A földbe miket érdemes belekeverni? Szépia is kell meg friss zöldség, azt is tudom.
Olvastam, hogy nagyon társas állatok, ezért kettőt akarnék tartani, de abból megint sok csiga lenne. Ha lenne szaporulat és kíméletesen megsemmisítem a petéket, az mennyire humánus megoldás? 2 hetente meg kell ezt csinálnom?
Illetve, ha a terrárium hőmérsékletét beállítom állandó 27 fokra, az hány forintba kerülne havi szinten? Van olyan, ami takarékosabb?
A talajnak kókuszrostot ajánlott használni, amit vízbe áztatva kell elhelyezni a terrárium alján. A szépia fontos kalciumforrás, amit érdemes a talajba keverni.
Egy fűtőlap beszerzése jó megoldás lehet, a megfelelő hőmérséklet fentartásához, de figyelni kell arra, hogy ne száradjon ki a talaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!