Szerintetek is igazságtalan a fajtamentő egyesület?
Figyelj. A fajták nem véletlenül lettek kitenyésztve. Az emberek különbözőek. Van,aki beleszeret 1 bizonyos fajtába. Akkor ő olyat tart/ment.
Senkit sem lehet kényszeríteni,hogy keverék kutyát tartson.
Most nagyon őszinte és nyers leszek:
A mai Facebook és Insta világban sajnos az emberek 99.9%-ának nem menő, szégyen a keverék kutya. Nem is fog örökbefogadni olyat. Se menteni. Hanem inkább vesz szapitót egy yorkie-t, bulldogot,tacskót. Ami épp menő. És fotózgatja óránként.
A fajtamentő egyesületek is kutyákat mentenek. KUTYÁKAT. Nem mindegy a fajtája? A kutya az kutya. Azok is kerülhetnek bajba, akik fajtatiszták.
Sőt!! Azok tudnak csaj egy-egy szapitelepen bajba kerülni!
Sokszor sokkal nagyobb szükségük van a mentésre,mint a keverékeknek.
Marmint mi az igazsagtalan? Az, hogy egy egyesulet egy adott fajta (jellegu) kutyait menti? Merthogy nyilvan nem a tenyesztok kezebol tepik ki a kutyakat, hanem a szapisok kerulnek be hozzajuk.
En ebben nem latok problemat.
És én igazságtalan vagyok,mert CSAK fekete bodrosszőrű kutyát vagyok hajlandó tartani?
Nem vagyok. Egyszerűen az tetszik. Ennyi.
Fajtamentők. Vegyünk alapul egy olyan kutyát, aki nem való mindenkinek: KÁJ.
Alsóbüdöskefalván egy ember szerez egy cuki, édes szőrgombócot. Aztán fe
Aztán fél év múlva a kis gombóc nagy lesz, nagy étvággyal és hanggal. A fél falu fél tőle, mert szökik, neveletlen. A tulaj végső megoldásnak azt találja ki, hogy beadja a menhelyre.
Ezek a kutyák okosak, jó kutyák, de rossz kézben...
Szóval ott van a kutya Felsőbüdöskefalván a menhelyen. Valószínűleg elaltatják majd, vagy ott fog elpusztulni unalmában, mert aki ért ezekhez a fajtákhoz, az nem nézi végig az összes istenhátamögötti menhelyet. A fajtamentők ezen kutyákat próbálják összeszedni és rehabilitálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!