Milyen állatot tartanátok lakásba?
Gyerekkorom óta volt utoljára kisállatom. Anyukám kertjébe ültettem nagyon sok fát az utóbbi években, és érzek valami késztetést, hogy legyen miről így gondoskodni. Kutya és macska ami nem jöhet szóba, azt nem szeretnék ekkora területen tartani.
Leírom az opciókat amik eszembe jutottak:
- görög teknős
- ékszerteknős
- Jákó papagáj (csak nagyon tetszik, inkább csak érdekességképp osztottam meg, de nem tartanék lakásban, hátha valakinek van róluk tapasztalata)
- Kecskepapagáj
- Kanári
- Afrikai törpesün
- Csincsilla (gyerekkorom nagy kedvence, de sajnos sosem volt)
- Holland törpenyúl (ez nagyon tetszik)
- Dzsungáriai törpehörcsög
Hüllők valamiért nem az én világom, tetszik látványra, de úgy, hogy én foglalkozzak vele kevésbé.
A top befutók nálam:
I. görög vagy ékszerteknős
II. Holland törpenyúl
III. Kecskepapagáj
IV. Akvarisztika - Erről viszont semmi tapasztalatom nincs, ezért lehet jobb, ha nem vágok bele.
Ki, hogy döntene vagy mit tartanátok legszívesebben, amennyiben tartanátok?
Saját lakás, szóval nem kell tartani, hogy tulajdonos nem egyezik bele.
Többször említetted ,hogy akvarisztikában nincs tapasztalatod, de nem értem ez miért probléma. Mármint értem ,hogy mindenki ódzkodik az új dolgoktól, ez természetes. Viszont senki sem születik tapasztalattal vagy akárcsak minimális tudással. Úgy kell eltanulni elődeinktől és kitapasztalni a saját utunkat, vagy akár kitalálni valami újat. Ez mindennel így van.
Sőt, gondolj csak bele ,hogy abban a szerencsés helyzetben vagy ,hogy itt az internet. Pillanatok alatt juthatsz temérdek infóhoz a világ bármely pontjáról. Ez sokkal nehezebb vagy akár lehetetlen volt 20-30-50-100-… évekkel ezelőtt.
Félre ne értsd, nem akarom erőltetni a dolgot. Megértem ha nem ebbe az irányba mész el. Csak azt akarom közölni ,hogy lényegében sokkal egyszerűbb dolgod van mint amilyennek tűnhet.
S hogy elkezdhess ismerkedni a hobbival ajánlom ezeket:
[link] , [link] , [link] , [link]
Ezek egész megbízható oldalak, el tudsz indulni. Sok kezdőknek szóló cikk van, különös figyelemmel ajánlom az Akvaguru kezdőknek és az akváriumról cikkeket. Eleinte sok az anyag, könnyű elveszni viszont ahogy kezded megérteni a dolgokat úgy némileg egyszerűsödnek, átláthatóvá válnak. A lényeg ,hogy ne akarj egyből nagyot ugrani. Ha szerényen kezded akkor simább a startolás is. Pont a napokban készített Nagy Viktor egy videót erről:
A ráunás valóban egy létező probléma. De ez bármelyik állat esetében előfordulhat. Egyébként halakból is vannak amik átlag 2-4 évig élnek (például a nagyon népszerű betta/ sziámi harcoshal is ilyen; meg a halak többsége kb 5-10 évig él), szóval nem muszáj egyből évtizedekre elkötelezd magad mint mondjuk egy teknős esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!