Valaki meg tu dná mondani, hogy ez mi a frász?
Milyen élőlény csinálja ezeket? Folyamatosan ráz a hideg, mióta megtaláltam.
aztaa: o nemtudom.
de ez valami pete akar lenni vagy mi?
darázsfészek szerintem.
Száraz é szétmegy mint a por mikor megfogod?
Egy méhszerű élőlény "fészke", amelyik sárból, v. hasonló anyagból épít fészket.
Legalábbis nálunk is hasonló volt, csak mi leszedtük. Persze mindig újraépítette, aztán egyszer csak "elköltözött", és azóta nincs nálunk ilyen.
Az állat úgy néz ki, mint a méh, kb. ugyanakkora is, csak több benne a fekete szín. Gyakorlatilag fekete-szürke színű.
Szerintem ez van nálad is.
nem merem megfogni
az az érdekes, hogy ezt bent találtam, egy nagy régi szekrény mögött, ami nem is tudom hány évtizede nem volt elmozdítva onnan...
gondoltam én is a darázsfészekre, kültéren láttam már ehhez hasonlót, de bent darazsakat repkedni soha nem láttunk. meg semmiféle rovart. most se találtam se élő, se elpusztult darazsakat, meg semmilyen más élőlényt.
14:34-es vagyok
Nálunk is a szekrénynél volt.
Mi úgy vettük észre, hogy láttuk párszor, amikor a méh mindig ugyanahhoz a szekrényhez repül.
Nem lehetséges, hogy csak te nem látod, amikor berepül a szobába?
Bár az is igaz, mi nyáron fedeztük fel (még pár éve). Most meg azért nincs olyan jó idő.
lehet akkor, hogy tényleg darázs. csak annyira hihetetlen, hogy soha nem láttunk egyet se, és most is csak az építményeket találtuk meg.
meg azon gondolkodtam, hogy nem kellett volna döngést hallanunk? ahogy számolom, több mint 20 ilyen kis "sárgombóc" van a képen, azért ennyi darázsnak egy helyen már van hangja, nem?
vajon most hogy hidegebb van, már tuti nincsenek a házban? el kéne vinni onnan azt a szekrényt, de ezekután hozzá se merek nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!