Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Valaki meg tu dná mondani,...

Valaki meg tu dná mondani, hogy ez mi a frász?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

Milyen élőlény csinálja ezeket? Folyamatosan ráz a hideg, mióta megtaláltam.

2010. okt. 16. 14:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

aztaa: o nemtudom.

de ez valami pete akar lenni vagy mi?

2010. okt. 16. 14:28
 2/16 anonim ***** válasza:

darázsfészek szerintem.

Száraz é szétmegy mint a por mikor megfogod?

2010. okt. 16. 14:32
 3/16 anonim ***** válasza:

Egy méhszerű élőlény "fészke", amelyik sárból, v. hasonló anyagból épít fészket.

Legalábbis nálunk is hasonló volt, csak mi leszedtük. Persze mindig újraépítette, aztán egyszer csak "elköltözött", és azóta nincs nálunk ilyen.

Az állat úgy néz ki, mint a méh, kb. ugyanakkora is, csak több benne a fekete szín. Gyakorlatilag fekete-szürke színű.

Szerintem ez van nálad is.

2010. okt. 16. 14:34
 4/16 A kérdező kommentje:

nem merem megfogni

az az érdekes, hogy ezt bent találtam, egy nagy régi szekrény mögött, ami nem is tudom hány évtizede nem volt elmozdítva onnan...

gondoltam én is a darázsfészekre, kültéren láttam már ehhez hasonlót, de bent darazsakat repkedni soha nem láttunk. meg semmiféle rovart. most se találtam se élő, se elpusztult darazsakat, meg semmilyen más élőlényt.

2010. okt. 16. 14:37
 5/16 anonim ***** válasza:
Inkább báb. Én valamelyik darázsra vagy légyre tippelnék...
2010. okt. 16. 14:37
 6/16 anonim ***** válasza:
Esetleg egy pók petecsomója? Ha bent volt, akkor inkább pók... :/
2010. okt. 16. 14:38
 7/16 A kérdező kommentje:
egyébként száraz, és tényleg olyan mintha sárból lenne összetapasztva. ja, és körülbelül 2 centi hosszúak ezek a valamik. nagyon undorító, rosszul vagyok a látványtól
2010. okt. 16. 14:40
 8/16 anonim ***** válasza:

14:34-es vagyok

Nálunk is a szekrénynél volt.

Mi úgy vettük észre, hogy láttuk párszor, amikor a méh mindig ugyanahhoz a szekrényhez repül.

Nem lehetséges, hogy csak te nem látod, amikor berepül a szobába?

Bár az is igaz, mi nyáron fedeztük fel (még pár éve). Most meg azért nincs olyan jó idő.

2010. okt. 16. 14:45
 9/16 anonim ***** válasza:
Szia! Pedig darázs lesz! A linken a második képen kb olyan a fészek. [link]
2010. okt. 16. 15:07
 10/16 A kérdező kommentje:

lehet akkor, hogy tényleg darázs. csak annyira hihetetlen, hogy soha nem láttunk egyet se, és most is csak az építményeket találtuk meg.

meg azon gondolkodtam, hogy nem kellett volna döngést hallanunk? ahogy számolom, több mint 20 ilyen kis "sárgombóc" van a képen, azért ennyi darázsnak egy helyen már van hangja, nem?

vajon most hogy hidegebb van, már tuti nincsenek a házban? el kéne vinni onnan azt a szekrényt, de ezekután hozzá se merek nyúlni.

2010. okt. 16. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!