Ez nem hiszti, hanem felelősségteljes gondolkodás, és ALAP, hogy nem adunk élő állatot anélkül, hogy nem beszéltük meg előtte.
Nálunk ez úgy működött, hogy unokatesóm kapott egy kiskutyát, ideig-óráig örült neki, aztán miután lelépett a nőjéhez, onnantól kezdve a kutya le volt tojva - végülis igaza volt, NEM ő kérte az állatot.
Szóval a szülei nyakán maradt egy kutya, de így jártak.
2023. júl. 24. 11:49
12/23 anonim válasza:
Mert ahogy írták, nem mindig jön ki jól a dolog. Én sem örülnék, ha valaki beállítana hozzám egy kölyökkutyával. Volt már több kutyám is, de most nincs kapacitásom rá, bármennyire is szeretem őket.
2023. júl. 24. 11:57
13/23 anonim válasza:
Főleg az a baj , hogy annak az àllatnak be is kell vàsárolni főleg ha mèg nem is volt pl. macskàja főleg ha benti lesz. Rohanjon el neki mindent megvenni (tányér , alom minden hülyesèg nem kis pénz.
2023. júl. 24. 11:58
14/23 anonim válasza:
Gyakran a gyerek könyörög cicáért, kutyáért, ideig-óráig játszik vele, aztán ráun. Megoldás: kutya/cica be az autóba, kertvárosi környék megcélozva, ott elengedve, mondván, majd a "jó emberek" etetik. Mi is ilyen "jó emberek vagyunk, meg nem tudom mondani, mennyibe került ez nekünk eddig (etetés, orvosi költségek stb.). Rosszabb eset, mikor csak az országút mellett dobják ki őket.
2023. júl. 24. 12:19
15/23 A kérdező kommentje:
Azt hiszem értem mi a probléma.
Az olyan egyszerű emberek, akiknél a dolgok csak "elsülnek" valahogy, az jobb tényleg, ha díszgyertyát vesz ajándékba.
A normálisabbak vagy ismerik a rokonukat, vagy informálódnak. A hülyébbeknél meg elsül valahogy.
A mostani kutyámat tulajdonképpen én is ajándékba kaptam, miután tudta mindenki, hogy azért alapoztam körbe és kerítettem be a 400 nm telket, hogy ne tudjon véletlenül sem szökni. Amikor kész lett kaptam a kuytát.
2023. júl. 24. 12:34
16/23 A kérdező kommentje:
14 gyereknek eleve nem vennék, csak akkor, ha magam is szeretnék állatot.
Még a nem elkényeztetett gyerek sem tudja sokszor mi a felelősség. A mai elkényeztetetteknél egoistább lény nincs.
2023. júl. 24. 12:36
17/23 anonim válasza:
#16 👍
2023. júl. 24. 12:38
18/23 anonim válasza:
Kérdező, nehogy megsértődj, mert a lehető legpozitívabban mondom, hogy abszolút természetes, hogy az ember magából indul ki. De ha te valamiben kivételes/szerencsés/előrelátó vagy, miközben az emberek többsége nem, akkor ezen érdemes picit korrigálni picit. Én azt látom, hogy a kérdés leírása helyett te magadban is konstatálhattad volna a témában, hogy "hö, az emberek többsége tök hülye, rám ez nem vonatkozik". Nekem is van más aspektusa az életemnek, amiben tudom, hogy annyival normálisabb és megfontoltabb vagyok, hogy nem is foglalkozok az átlagot érintő problémákkal, mert csak értetlenkednék, hogy miért hülye a fél világ.
2023. júl. 24. 12:38
19/23 A kérdező kommentje:
18 Ha a fél világ "hülye", az már jó. Akkor már nem mindenki jön szembe.:)
2023. júl. 24. 12:41
20/23 anonim válasza:
Állatvédő egyesületnél vagyok önkéntes 7 éve (a főállásom mellett amiért a fizetést kapom). Húsvét ballagás és karácsony előtt már hetekkel gyomoridegünk van mert hatalmas dömping van az "ajándékba kaptam de nem kell" kijelentésekből az ehhez hasonló ünnepek után. Decemberben már 24-én este elkezdenek szállingózni az első megkeresések az ország minden pontjáról. Hát ezért... Volt olyan hét mikor közel 100 állatot akartak leadni. Ezt nem lehet ép ésszel bírni. A legtöbb esetben az állat ajándékozás egy hatalmas felelőtlenség és meggondolatlanság. Persze vannak kivételek de az a ritkább.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!