Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Melyik állat lenne a jobb...

Melyik állat lenne a jobb utazó életmód mellé, kutya vagy macska?

Figyelt kérdés

Fontos, hogy repülőn is az utastérben tudjon utazni, mert nem akarom kitenni a stressznek, hogy tök egyedül a sötétben kelljen órákat eltöltenie.

Úgyhogy vagy macskán, vagy kistestű kutyán gondolkozom, de melyiket könnyebb hozzászoktatni az utazáshoz (kocsi, vonat, repülő, hajó), melyik bírja jobban?

Pisilést hogy oldjátok meg macskával/kutyával a reptéren? Mert sok embert láttam már békésen sétáltatni a kutyáját reptereken, úgyhogy ha kiveszik a dobozból, valahogy csak meg tudják oldani.

Mindig be kell nyugtatózni? Vagy ha kölyökkorától hozzá van szokva, elvan egész úton?

Elsősorban rövidebb utakban gondolkozom (2-5 óra), legfeljebb átszállással hosszabb, és akkor a pisilés gond megint.

Olyan opció nincs, hogy ne utazzak ennyit, sajnos a munkám is megköveteli, és a családot is gyakran megyek meglátogatni Magyarországra, viszont nagyon hiányzik már egy állat társasága, világéletemben volt vagy kutyám, vagy macskám.

2023. ápr. 23. 11:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem, mert nem tudsz nyugodt életteret és életet biztosítani nekik.
2023. ápr. 23. 12:05
 12/29 anonim ***** válasza:
Egyes kutyák bírhatják, de nagyon egyedi, hogy melyiket stresszeli legkevésbé. Macska felejtős. De ilyen helyzetben én is otthon hagynám. Úgy viszont egy macska jobban viselheti a távolléteidet, ha találsz egy jó macskapanziót a közelben, és mindig ugyanoda viszed.
2023. ápr. 23. 12:12
 13/29 A kérdező kommentje:

Pár havonta kell majd utaznia, attól függően, épp hova kell mennem. Van állandó lakásom, és előfordul, hogy egyes projekteken otthonról dolgozom, vagy csak egy-egy hétre ugrok ki megnézni, ezen alkalmakkor nem vinném.

A többi nyaralás (évi egyszer), meg amikor visszamegyek Mo.-ra a családhoz, de olyankor ott is eltöltök 1-2 hónapot.

Az előző kutyámat bárhova tudtam vinni autóval, de azért az nem lenne kivitelezhető hosszútávon.

A nyugtatózás miatt ne gyertek nekem, azt kérdeztem, kell-e, nem azt mondtam, hogy fogom. Az ismerősöm a bőröndökkel utaztatja a kutyáját, és az mindig kap, ezért gondoltam rá, hogy megkérdezem.

Átszállásnál nem lehet kivinni, mert nem mehetsz ki a reptér belső területéről, kivéve ha szeretnél megint órákat állni az ellenőrzésnél, ami 1-2-3 órás transfer időnél nem megoldható.

2023. ápr. 23. 12:34
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Ííííí, biztos kell még egy nyűg a nyakadba, ilyen életmód mellett?

Nekem a nővérem ilyen, hogy kutya mindenáron, de látni már rajta, totál kivan az idegrendszere, folyton küzd az elemekkel(többi ember az út során), és kb elérte már az idegbeteg szintet.

2023. ápr. 23. 13:26
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően én sem javaslom, míg ilyen az életmódod.

Fajtától és egyedtől is függ, melyik kutyus hogy viseli az utazást. Mi van, ha kifogsz egy olyan példányt, aki mondjuk minden erőfeszítésed és tréninezés ellenére szétstresszeli magát az úton vagy végighányja?

Praktikus válaszok:

Lehet, hogy csak a nagyobbakon, de szokott lenni a reptereken is kutyawc (segítő kutyák miatt elsősorban).

Kölyökkorától komolyan kell tréningezni, hogy pl. parancsra ürítsen, órákig nyugodtan bírja utazóketrecben stb.

Nem mindegyik légitársasággal/járatra vihető fel a fedélzetre kisállat, és ahová igen ott is eltérőek lehetnek a szabályok.

Ha késésé vagy járattörlés van kutya nélkül is szopás, képzeld el kutyával.

2023. ápr. 23. 13:43
 16/29 anonim ***** válasza:

Engem mièrt pontoztatok le? ☺

Ugyanazt szerettem volna kifejezni amit ti. 😊

Persze csak aki lepontozott engem. 😁

2023. ápr. 23. 16:37
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Annyit én is hozzátennék, hogy a nyugtatózás teljesen egyedfüggő. Van olyan kutyám, akit sose tennék ki ilyen helyzetnek... Nyugtatóval sem. Pláne nem. Tehát ez lutri.

Aztán pedig van olyan, akivel bármikor bármennyit simán utazhatnék, nyugtató sem kéne, mert ilyen jól hozzászokott a helyzethez.

2023. ápr. 23. 17:08
 18/29 A kérdező kommentje:

(Én senkit nem pontoztam le. :) )

Köszi mindenkinek a válaszokat, elkezdek utánaolvasgatni, melyik kistestű kutyafajta tetszik a legjobban.

2023. ápr. 23. 18:48
 19/29 anonim ***** válasza:
29%

Ne nézegess semmit.

Nem való neked semmilyen állat, nincs rá szükséged, és nekik sem rád.

Hagyd békén szerencsétlen jószágokat.

2023. ápr. 25. 03:11
 20/29 A kérdező kommentje:
Na most lepontoztam valakit. :D
2023. ápr. 25. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!