Állatkrematóriumból mennyi idő, míg kiadják a hamvakat?
Elsősorban tapasztalat érdekelne.
Nekünk az állatorvos 1-2 hetet mondott, ami reálisnak tűnt. Azt mondták, ők intézik a dolgot a krematóriummal, de majd a krematóriumtól fognak minket hívni. Ez már több, mint 3 hete volt. Egyszer már múlt héten odatelefonáltam (az állatorvoshoz, a krematórium elérhetőségét nem tudom), és azt mondták, rákérdeznek, de nem kell telefonálgatnunk, csak várnunk a hívást. De azóta megint eltelt egy hét... Valahogy nekem több mint 3 hét nagyon soknak tűnik, eléggé ki vagyok, hogy mi van, ha meg sem fogjuk kapni a hamvakat, mert "jaj hoppá"...
Nektek mennyi idő volt?
A kiskutyámat egy mozgó magán-krematóriumban hamvasztották,megvártam a helyszínen, ahol a kocsival leparkolt.
Kb másfél-két óra volt és én magam szedhettem ki egy lapáttal a hamvakat egy kis urnába.Ott azonnal leragasztották és vihettem is.
De hogy ebben az esetben,mikor állatorvoson át történik nem tudom.Nálunk ugyeleten halt meg a kutyám,addig ott volt hűtőben,míg jött ez mozgó-kocsi.Reggel halt meg, fél 7 felé és kb délben már otthon voltam az urnával.
Nálunk az állatorvos eleve azt mondta, hogy amit ő intéz, ott az csak akkor, ha nem kérem a hamvakat, ott hagyom, ő hűtőzi, X időnként (tán heti egyszer, ebben nem vagyok biztos) jönnek a kremóból, akik elszállítják őket, és onnantól vége a történetnek.
Én nem akartam otthon az urnát, nekem az csak pluszban fájdalmas lett volna, így nekünk megfelelt. De ha rendes hamvasztást akartunk volna, hogy visszakapjuk, azt nekünk kellett volna intézni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!