Szerintetek ez nem "igazságtalan" egy picit?
Arra gondolok, hogy valaki aki nem is tud lovagolni csak jujj de menő egy ló gazdag családban él kap lovat.
Aki meg már xy éve lovagol mindent tud a lovakról ... anyagi okok miatt nem kaphat.
Szerintem ez valahol igazságtalan mert hát egy ló nem csak abból áll, hogy díszelegjen az udvaron meg lehessen vele hencegni.
lehet, hogy én értem csak így de ahhhh.
Meg milyen már, hogy egy 2-3 éves gyereknek a szülei vesznek egy lovat esetleg pónit mert a gyerek a tévébe meg a könyvekbe szereti a lovat.
Egy lóval törődni kell lovagolni gondozni.
Én is nagyon szeretnék lovat és lovagolok is ápolok is lovat de az anyagi gondok miatt nem lehet.
Köszi a válaszokat:)
13/L
Nemet és kort is légyszíves!
Annak örülj, hogy a te szüleid megengedhetik maguknak, hogy te egyáltalán kijuss az istállóba lovagolni.
Én ingyen lovagolom az egyik rokonom lovát, szóval én szerencsés vagyok, persze én is mindig akartam egy saját lovat, de elég nagy anyagi és egyéb kötelezettséggel jár.
Pl bértartás havi 30 ezertől a csillagos égig + kovács állatorvos és a többi kiadás.
Nekem mindig azt mondták a szüleim, hogy majd a saját keresetemből vehetek és tarthatok lovat. Amúgy is egy gyereket felnevelni se 2 Ft, nem még mellé pluszba egy nagyobb költségekkel járó állatot tartani, főleg ha nem sok pénzből kell havonta gazdálkodni.
Erre majd te is rájössz idővel.
21/L
Köszi a válaszod:)
Nekem is ezt mondták, de nem biztos, hogy lesz rá annyi pénzem :)
Hát igen, ez már csak így van. Én is néha ideges leszek, ha látok egy drága felszerelésben és saját lóval parádézó gyereket, aki ráadásul annyira sem tud lovagolni mint a sz*r, de azért megpróbálja, mert "menő"... Ilyenkor azt kívánom, bár dobná le a ló...
Én már 2 éve lovagolok, de nem kaphatok lovat anyagi okok miatt. Persze az is igaz hogy időm se lenne rá...
És itt van egy másik példa. Néha belesajdul a szívem, amikor meglátom azt a két szerencsétlen lovat, akik egy gazdag ember tulajdonában vannak. Az a szemét alak még arra sem veszi a fáradságot, hogy havonta egyszer eljöjjön, legalább egy pillantást vetni a lovaira. Nem. Szegény állatokat még csak nem is lovagolja senki, mert a gazdájuk nem engedi, és majdnem egész évben unatkoznak a gazdájuk nélkül. Ez azért majdnem felér egy állatkínzással...
Előző vagyok! Csak elfelejtettem nemet és kort írni :)
12/L
én már válaszoltam az elején is.
ugye most nálam is az van hogy jó ha heti 1x lóra ülhetek.
annyit tettem a ló vásárlása érdekében, h 14 éves korom óta dolgozok minden nyáron. amikor csak megtehetem, akkor lovas helyen. a keresetemet megpróbálom félretenni (bár most részben abból élek, mert szüleim nem tudnak/akarnak eléggé támogatni. év közben is dolgozgatok.
És minden pénzt félreteszek, hogyha befejeztem az egyetemet, lesz melóm, akkor abból, amit kisgyerekként összegyűjtöttem megvehessem A lovamat. de természtesen csak akkor, ha el tudom tartani. már most van annyim h vehetnék lovat, csak a tartása nem menne.
tudod, a remény hal meg utoljára.
Köszi!
Drukkolok Nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!