Tényleg túl sokat költök az állataimra?
A családból sokan mondják, hogy elkényeztetem az állataim, túl sokat költök rájuk és hogy felesleges stb.
3 nagytermetű macskám (10kg+) és 6 hüllőm (siklók, kígyók) van.
A macskákra havonta körülbelül 50.000 Ft-ot költök (étel, alom, lazacolaj, kozmetika stb.).
A hüllőkre ha a rezsi számlát nem nézzük akkor táplálékra, alomra 30.000 Ft megy el.
Ha összegezzük ez 80.000 Ft havonta, ami tényleg sok pénz állatokra, de ha megtudom fizetni és ez mellett más dolgokat sem hanyagolok el (étel, higiénia, szórakozás stb.) akkor szerintem nincs gond azzal, ha ennyit költök az állataimra.
Ti mit gondoltok?
A te pénzed , a te állataid.
Ha megengedheted magadnak, akkor annyit költesz rájuk, amennyit szeretnél.
Lehet, hogy valakinek ez nagyon soknak tűnik, de én sem engedném soha , hogy bárki beleszóljon abba, mire költöm a pénzem.
Nekem a rokonok azért pampognak, mert szeretek utazni.
Ki nem tesz rá, mi a véleményük ?
Én kimondottan örülök neki, hogy valószínűleg nagyon szereted az állataidat.
Nincsen gyerekem kedves 1.válaszoló :)
2.válaszoló saját lakásom van, a párommal élek, de az állatokat illetve az egyéb saját kiadásaimat a saját bevételemből fizetem.
4.válaszoló, a kozmetika muszáj, 3 havonta viszem őket körömvágásra, fültisztításra, mivel otthon nem tudom megcsinálni.
Egyébként igen, Németországban dolgozom és jó fizetésem van, amiből mindenre jussa amit én igényleg :)
Köszönöm a hasznos válaszokat!
3 nagytermetű 10+ kg-s cica nekem maine coon-ra utalna, amiknek extra finom selymes, nagyon könnyen csomósodó cicabundijuk van. És vagy tűrik a fésülgetést, ha úri kedvük engedi, vagy nem. Méretükből adódóan, jó minőségű táppal etetve vszeg az sem olcsó mulatság. A nedves táp különösen drága.
Sztem, ha extra figyelsz rájuk, hogy ne legyen bajuk, akkor ahhoz mérten ezek reális költségeknek tűnnek.
Nekünk csak 1 cicánk van, hosszú szőrű, akinek immunerősítőket kell alapbetegség miatt adni. Száraz táp havi 4000, nedves táp 4500, immunerősítők havi 7-8000, alom 3-4000. Szóval 3 óriásmacsekra simán elmehet kozmetikázási igénnyel együtt havi 50.
A hüllőkkel kapcsolatban nincs tapasztalatom, így arról nem tudok írni.
Nalam azt is nagyzolasnak vettek, mikor a macskamnak vettek ilyen kaparo-szonyeget, mar nem tudom mennyiert, de kozel sem volt 30-50 ezer. Max 20 ezer lehetett.
Minden nagyzolas es tulzas ami mar 10 ezer folott van 😂😂
Ha keresel 1 misit havonta nem sok. Ha 160at akkor sok.
Amúgy meg: MIBŰŰŰŰ????? :)
19-es! Vigyázzá mit írsz, mert a kérdező a neki nem tetsző válaszokat töröltetni ahogy látom :D
Amúgy írta, hogy németbe dolgozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!