Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a tojásokkal?

Mit tegyek a tojásokkal?

Figyelt kérdés
A szomszédunk tyúkja atszokott a kertünkbe és most fedeztem fel 12 tojást. Fogalmam sincs, hogy hány tyúk, és hogy mikor tojhatta őket (tudom, hogy 1 tyúk 1 tojást produkál 1 nap) de sajnálnám csak úgy kidobni. Nem tudom azt se, hogy éjjel megfagyhattak-e. Szabad kísérletezni, vagy ne kockáztassak és dobjam ki mindet?
2022. nov. 20. 20:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Ásd el, jobban jársz. Ha van benne záp, a kezedben is felrobbanhat. (igen, fel tud, és iszonyat büdös)
2022. nov. 20. 23:10
 22/32 anonim ***** válasza:
57%
Gyerekek. Most tényleg 3 oldalt beszélünk arról, hogy mit csináljon a tojásokkal? Dobd ki, aztán szólj a szomszédodnak, hogy figyeljen a tyúkjára, ne a te kertedbe tojjon már. Ezek után éld tovább az életed.
2022. nov. 20. 23:18
 23/32 anonim ***** válasza:
64%
12-es te menstruálni vagy rejszolni se szoktál? Te tömeggyilkos :))
2022. nov. 21. 06:13
 24/32 NTBS ***** válasza:
Törd fel őket egyesével. Ha nincs baj használható. Vagy szedd össze és vidd át a szomszédnak.
2022. nov. 21. 06:40
 25/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm az 1-2 normális választ.

Feltorom majd őket, ha budos igy jártam, csak amiatt nem dobom ki proba nelkul, mert lehet, hogy budos lesz.

A nagy vegetáriánus ismerkedjen a szavak jelentesevel. Én VEGA vagyok, vagyis húst nem eszem minden mas allati eredetut pl. tojast, fogyasztok. A tojás azert allati eredetu, mert allattol ered, senkit nem erdekel, hogy van-e kakas a kozelben, mert egy VEGA megeszi akkor is ha van, egy VEGÁN meg semmilyen körülmények között nem eszi meg. Amúgy nincs kakas.

2022. nov. 21. 07:02
 26/32 anonim ***** válasza:
Nem kell feltörni, tedd egy nagy tál vízbe a tojásokat, ha lent maradnak az alján, tuti nem zápok. A szalmonellának meg mindegy, milyen régi a tojás. Az a tojás héján lehet, de ott nem szaporodik, hanem a belőle ételben szaporodhat el, hé nincs kellőképpen hőkezelve. A tojások héját domestossal le lehet mosni, attól elpusztul a szalmonella.
2022. nov. 21. 08:39
 27/32 A kérdező kommentje:

A vízpróbát ismerem, de úgy tudom, hogy akkor gyorsan el kell fogyasztani, mert ha vizes lesz a héja hamarabb megromlik. Vagy valami ilyesmit olvastam egyszer, azért tettem fel a kérdést, mert hiányosak az ismereteim. 12 tojást meg nem tudunk gyorsan megenni, de semmi baj, berakom őket tartóba, aztan ahogy használnám, vízpróbázom. Megnyugtató, amit a szalmonelláról írtál, ez is rémlett, csak nem voltam biztos benne. Köszi szépen a megerősítést!

Ezért is tettem fel a kérdést, mert vannak ismereteim, de nem pontosak, reméltem, hogy valaki kisegít, de sajnos sok a troll, meg a nulla ismerettel rendelkező "dobd ki mindet" hozzáállású.

2022. nov. 21. 10:53
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell gyorsan megenni a 12 tojást. Megfőzöd keménytojásnak, hűtőben 3 napot legalább, de akár egy hetet is eláll. Persze mosd meg rendesen előtte a héját. (Szerintem alapból undorító a nem megmosott tojást hűtőbe tenni, meg használat előtt is meg kell mosni, mert bármikor belebénázhatom a héját a felvert tojásba.)
2022. nov. 21. 13:33
 29/32 A kérdező kommentje:
Én dobozban szoktam elrakni mosatlanul, mert tényleg úgy tudtam, hogy a héján van valami fedőréteg, amit ha megmosol, lemosol, így a pórusokon bemehet a baci. De lehet butaság volt, nem ma olvastam már.
2022. nov. 21. 16:40
 30/32 anonim ***** válasza:
Valami van, de attól még a tyúksz*r is ott van a tojáshéjon. Ha megmosod, akkor tény, hogy a hűtőbe kell tenni, ha nem mosod meg, elvan az a spájzban is. De mosatlan tojást hűtőbe tenni nekem olyan, mintha a budin ennék.
2022. nov. 21. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!