Melyik a jobb háziállat egy kisgyereknek szerinted?
Hát így 0 háttér infóval inkább nem szavazok.
A szülőé lesz az állat, neki kell nevelnie, sétáltatnia, foglalkozni vele, eltartani. Az az állat való ebbe a környezetbe, amelyet a szülő amúgyis megvenne és amelyik a csalad életmódjába, anyagi körülményeik közé leginkább beilleszkedik.
Nekem sose harapott a hörcsögöm, mert nem zaklattam feleslegesen és rendesen takarítottam így büdös se volt. :D
Sajnos igen rövid életűek plusz éjszakai állatok, így kisgyereknek azért nem feltétlenül a legideálisabb.
A kutyàból egyáltalán nem mindegy milyen fajta. Pl egy amstaff nagyon energikus, makacs, egy uszkár jobb választás lehet első kutyának. Óriási eltérések vannak a fajták között.
A macskáknál egy kölyök esetében lutri, hogy milyen személyiségű lesz, vannak kifejezetten bújós és vannak bunkó, maguknak való macskák. Ha a macska mellett döntenek, szerintem egy felnőttet érdemes venni
Ha eleve így teszed fel a kérdést "melyik jó gyereknek" akkor macska. A kutyával sokkal többet kell foglalkozni, gondozni, trenírozni ha azt szeretnéd hogy engedelmes legyen. NEKED és nem a gyereknek.
Kisgyereket akkor se hagyj felügyelet nélkül még macskával sem amíg nem tanulja meg az állat jeleit olvasni. Lehet a gyerek csak játszani akar "cicacica" megölelgetni de ha a macska nem akarja és a gyermek erővel megfogja akkor oda fog karmolni, harapni.
Megjegyzem, az állattartás felelősség is! A macskatartás is. Etetni, almozni, gondozni (előny ha kertes ház). Nyár van, jó idő, inkább csak állatsimogatóba vidd a gyereket. A családi kirándulás amúgy is jó móka :)
Attól függ, hogy ráértek-e sétáltatni. Mert ha nem, akkor inkább macska. Csak figyelembe kell venni, hogy a macska lehet sokkal magánakvalóbb, és ezt a gyerekkel is meg kell értetni.
Egyébként meg ne a gyereknek vegyetek állatot, hanem magatoknak. Kisgyerek nem tudja felelősségteljesen, egyedül ellátni.
Amit semmiképp nem ajánlok, az a patkány, mert nehéz őket készhez szoktatni. A höri sem jó ötlet általában kisgyerek esetén,mert ők általában nem annyira nyitottak az ember társaságára, őket is többnyire nehéz kézhez szoktatni, esetenként kb lehetetlen, egy gyerek pedig nem elég türelmes ehhez. Meg úgy unblock a rágcsálókkal nehéz. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!