Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen háziállatot ajánlotok...

Milyen háziállatot ajánlotok egy olyan embernek, aki allergiás a szőrre?

Figyelt kérdés

2022. máj. 15. 04:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
-a
2022. máj. 20. 21:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nejem mindenfélére allergiás. Nekem világ életemben volt kutyám, de miatta nem lehetett, miután összebútoroztunk. Egy - két év után tudtuk meg, hogy léteznek hipoallergén kutyák. És valóban működik a dolog! Immár 10 éves a közép uszkár kutyánk. (imádnivaló, a világ legintelligensebb (hivatalosan a második legintelligensebb) kutyája, ráadásul ő egy kifejezetten gyönyörű eb)

Vannak még díszhalaink és fiamnak van egy Mór teknőse, aki idén 4 éves és már kistányér méretű. (ő jó nagy lesz, 40 éves anyukája kb 50 centis)

Mellesleg, érdemes utána olvasni az interneten ennek e kérdésnek, hiszen nagyon sok olyan cikket lehet találni, ami választ ad mind erre.

A macskáknál a nyáluk is allergizál, nem csak a szőrük! Tehát, sok orvos ezért nem javasolja a kopasz macskákat sem.

2022. máj. 21. 11:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Még annyit, az allergia sokszor társul pszichés, azaz egyfajta placebo-hatással negatív értelemben. Vagyis, már a puszta gondolat, hogy egy állat van a társaságodban kiválthatja az allergiás tüneteket. Ebből adódhat, hogy hipoallergén állatra is produkálsz jeleket.
2022. máj. 21. 11:29
 14/15 Gomper válasza:
Papagájt nem ajánlom, mert nagyon porzik, előbb-utóbb allergizálhat. Kutyából nekünk bichon bolognese van, az hiposllergén. Cicából a ragdoll. A regdollt nem szokták hipoallergénnek tartani, de tapasztalatból annak mondanám. Több családtagomnak van macskaallergiája, és a velük élő ragdoll nem váltja ki. Bármelyik állatról is van szó, menj el háztartásba, ahol van, és leteszteled élőben! Általánosságban, a rövidszőrű állatok allergizálnak, a hosszabb-puhább szőrűek kevésbé/nem. Egér-patkány-malac biztos hogy allergizálni fog.
2022. máj. 22. 12:00
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkiét végigolvastam, csak egyszerűen elkeseredett vagyok, mert ahogy az egyik hozzászóló is írta "be is lehet képzelni" hogy allergiás vagyok, hiába hipoallergén, és én alapból eléggé ilyen típus vagyok. Egyébként nem tudom hogy konkrétan minden szőrre allergiás vagyok-e, de a kutyára eléggé, a macskára meg brutálmód, és amikor voltam kisállatkereskedésbe azt mondták az eladók, hogy akkora nettó minden szőrre az vagyok. Azóta sok dolog megfordult a fejemben, hogy ezt vagy azt. Megmondom az őszintén, hogy legszívesebben hörcsögöt, vagy macskát tartanék. Kutyust is, de panelba lehet ő nem örülne annyira. Tesztelgetni meg nehéz, mert most menjek át valakihez akinek pont hipoallergén uszkárja van és babusgassam? :D szóval nem igen van olyan ismerősöm akinek ilyen specifikus állatkái vannak ezért nem tudom hogy tudnám tesztelni.
2022. máj. 27. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!