A majmok vagy a kutyák okosabbak?
Jogos az első kérdése. Mit értünk okosság alatt?
Pl eszközhasználat? A kutyáknál és a majmoknál is előfordul. Érzelmek kifejezése? Azt hiszem ezt magyarázni se kell, van bizony mindkettőnél.
4# Ha jártál iskolába, akkor tudod.
Pontosabban tudnod kellene.
Majmok, mivel a fákon is hatékonyabbak, a kutya meg...
Egy majom simán agyoncsap egy kutyát egy durunggal, a kutyánál ezt megnézném fordított esetben.
A kutya lehet, hogy képes eszközhasználatra, de egy majom képes eszközt építeni is!
#6 A kérdés azért nem korrekt, mert azért a majmok emberszabásúak, míg a kutya ő egy canidae... Nem igazán érdemes egyáltalán hasonlítani egymáshoz őket. Hasonlítsd inkább egy palackorrú delfinhez pl., ott már lehet vitázni, hasonlítgatni.
#6 Köszönöm, végre egy értelmes, nem kötekvő és alázgató, példát is felhozó válasz.
És még annyit hozzá, hogy nem neveztem meg egyik állatot sem melyik okosabb, csak visszakérdeztem a kérdezőtől. Nyilván a majomfélék "okosabbak", de nagy szerepe van benne annak, hogy emberszabásúak. Tehát ismétlem, a kérdés nem korrekt.
Én a szobatisztaságon mérem az okosságot. A majmok nem tudják megtanulni, ezért is van rajtuk pelenka + bugyi a cirkuszokban is.
A kutyák az okosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!