Rossz örökbefogadási élmények menhelyekről?
Van valakinek rossz élménye menhelyről való örökbefogadás kapcsán? Eddig én csak hallottam róla, de most átélni...
Le volt beszélve minden részlet az ideiglenes befogadókkal (szimpatikusak voltunk egymásnak, megfelelő körülmények nálam is), csak a szerződés nem volt még aláírva, mire hirtelen jött a hívás, hogy bejelentkezett más és inkább oda adnák a kutyát. Értem én, hogy ők is a legjobbat akarják az állatoknak (egyébként van örökbefogadott macskám), de az ember ekkora szinte ragaszkodik a kutyához/macskához, készül, vásárol, és akkor a másik oldal bármikor mondhatja, hogy ja, mégse... Előzetesen még az is pozitívum volt, hogy nem egyedüli állat lenne, tudna játszani a macskával, most meg azt mondják, a másik helyen egyedüli állat lenne, dejó!
Másnak is volt rossz élménye már?
Igen, több is. A problémás, nehezebben kezelhető állatot szívesen adták volna. A népszerű kutyát nem adták. Amúgy a problémással megpróbálkoztam, volt néhány hét próbaidő is. Első nap után láttam, hogy nem fog menni (veszélyes lenne). Alig akarták visszavenni, megszégyenítettek (kitették a fotómat is a kis oldalukra), hogy hergeljek a jóakaratú fanjaikat. Az örökbefogadáskor átadott adomány visszaadásáról szó se volt. Nem kértem volna vissza egyébként, de úgy viselkedtek, hogy ne is merjem.
A kutyát utánam következő gazdijelölt is visszavitte amúgy, szintén egy nap után.
Örökbefogadtam egy nagyon sovány németjuci keveréket. Sárga volt,fekete nélkül. 10 hónapos kan volt,nagyon gyatra állapotban.
Nagyon szépen helyrejött nálam,sokat foglalkoztam vele,sétáltattam,tanítottam. Nem az első kutyám volt már,nem is az utolsó.
És egyszer csak, mikor megerősödött,onnantól többször rám támadt. Nagyon durva dolgokat tett,ezért odaadtam telepőr kutyának.
Nem vagyok rá büszke,de az életem fontosabb volt. Meg az édesanyámé...
Szóval az első és az utolsó örökbefogadott kutyám volt. Sajnálom. Mindent megtettem érte,de nem volt jó. Állandóan a kapuban ült,állandóan szökött volna,nem maradt meg 1 gazdánál. Előtte cigányoké volt,ott belevésődött a hülyeség a putriban....
Szerettem,de nem akart hozzám tartozni :(.
Őelőtte is és azóta is 10+ évig neveltem kutyákat. Soha nem volt ilyen problémám..mind jól nevelt kan volt. Hűséges és okos volt mind.
Mint utólag megtudtam,a telepen is,ahova őrkutyának ment,ott is csak a hülyeséget csinálta,szökött, nem fogadott szót. Nehezen bírtak vele. De ottmaradt élete végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!