Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Van egy lebénúlt kutyánk(2...

Van egy lebénúlt kutyánk(2 hátsó lába bénúlt le) aki 2 éve bénúlt le. Az még lehetséges hogy fel tud majd állni valamikor? Mert mozgatni szokta ide oda a lábát sőt ritkán még fel szokta tolni magát mintha fel akarna állni csak nem sikerül.

Figyelt kérdés

#kutya #év #bénulás #mozgatja a lábát #feláll lábára #megoperálták
2022. márc. 23. 10:36
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja ésvolt régen dokinál és megoperálták.
2022. márc. 23. 10:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szoktátok tornáztatni? Sok kutyát lehet valamennyire rehabilitálni ha folyamatosan masszirozva van és mozgatva. De ha eddig nem csináltatok ilyesmit akkor lehet már visszafordíthatatlan
2022. márc. 23. 10:44
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem
2022. márc. 23. 11:01
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
Ezt dokival tudod megbeszélni, aki meg tudja rendesen vizsgálni, esetleg ismeri a kórtörténetet. Azonban vedd figyelembe (az amúgy nagyon rossz) közelítés, hogy egy naptári év egy kutyánál 7 nek számít, tehát már nagyon régen le van bénulva.
2022. márc. 23. 11:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért 2 év az sok idő... Addig volt tornáztatva, meg ilyenek, vagy semmi? Nekem is le volt bénulva a kutyám, de szerencsére ő műtét után magától rendbe jött pár hét alatt, nem volt szükség semmilyen plusz tornára, vagy bármire. Az operáció után kellett volna ezzel a lebénulással foglalkozni, tornáztatni, vagy ez is meg volt anno a műtét után? Mindenesetre 2 év az elég sok idő... lehet, hogy még tud javulni az állapota, de torna az mindenképp kéne ahhoz, vagy bármi, amit az állatorvos ajánl.
2022. márc. 23. 11:37
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Vidd le úszni valahova hátha javul vmit.
2022. márc. 23. 11:53
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig nem volt tornaztatva akkor nem sok esely van ra
2022. márc. 23. 12:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az izmok - a mozgáshiány okán - már elsorvadtak. Sajnálom, mert egy kicsit biztosan lehetett volna javítani az állapotán.
2022. márc. 23. 12:28
 9/13 anonim ***** válasza:
98%
Az úsztatással annyit, hogy ha beleteszed a folyóba, valszeg megfullad így bénán, ezt kutyausziban szakember csinálhatja csak, miközben tartja a testét.
2022. márc. 23. 12:42
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

#5-ös vagyok.

De tényleg jó lenne tudni, hogy ebben a 2 évben mi volt? Mármint volt ebben a 2 évben tornáztatva, és úgy sem javult semmit? Ez engem tényleg érdekelne. Mert ha 2 év próbálkozás után nem javul... akkor az szerintem már veszett ügy, ha 2 év próbálkozás után sem jobb. Vagy pedig nem lett semmi sem téve, csak meg volt a műtét, és ennyi? Én mindig próbálok a végsőkig reménykedni az ilyen dolgokban, viszont 2 év az tény, hogy sok idő, és lehet, hogy az operáció után lett volna esélye még. Viszont ha azóta van tornáztatva, vagy pedig lett hosszabb ideig tornáztatva, és mégsem javult semmit sem, akkor na... Szerintem lehet, hogy minimálisan még most is lehet az állapotán javítani, viszont 2 év után szerintem nem nagyon van esély arra, hogy a lábai még úgy igazán jók lesznek sajnos. Amikor a kutyám lebénult, és műtötték, neki kb. 60% esélyt adtak, hogy újra fog járni. Megnézték a reflexeit, az egyik lábát már nem is érezte a műtét előtt, a másikat minimálisan. Szerencsére rendbejött, egy minimálisan húzza az egyik lábát, de rendesen fut, meg minden. Szerencsére ő a műtét után magától rendbejött, de ha nem jött volna rendbe, vittük volna őt tornázni, vagy bármire vittük volna őt, hogy megpróbáljuk, hátha segít. De azt is mellé kell tenni, hogy a kutyámat le se lehetne lőni, nem képes a fenekén maradni, amikor le voltak bénulva a lábai, akkor is akarta húzni magát a földön és menni ahova szeretne. Szóval engem tényleg érdekelne, hogy próbálkoztatok-e a tornával, vagy csak meg volt a műtét és annyiban hagytátok a dolgot? Mert ha csak annyiban hagytátok a dolgot, az tényleg sajnálatos, mert lehet, hogy lehetett volna valamennyire segíteni a picin.

2022. márc. 23. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!