Milyen úgymond "terápiás" állatot javasolnátok?
Ismerősömnek kellene egy házikedvenc. Valami olyanra gondolt ami nem zajol de hűséges, nagyon ragaszkodó és nem kell folyamatosan sétáltatnia tehát házban is maradhatna nyugodtan mivel nagyon elfoglalt viszont szüksége lenne egy állatra, amúgyis nagyon szereti őket, szorongásos és pánikbeteg emiatt szeretne egy kisállatot aki megnyugtatja. Én cicára gondoltam de nem tudom van-e olyan fajta ami nem szőröz annyira mibel apartmanban lakik emiatt a kutya nem hiszem, hogy jó ötlet mert ugat is a lakókat zavarhatja stb. Rágcsálók meg nem annyira ragaszkodóak nekem is volt tengerimalacom, törpenyuszim kedvesek csak nem gondolom igazán terápiás állatnak.
Szerintetek? Talán neketek is van valami jó/jobb ötletetek az enyémnél. Köszönöm előre is!
Szerintem is cica. Nagyon jó kapcsolatot lehet velük ápolni, szeretetet adnak és megnyugtatnak. Hosszú szőrű semmiképpen, ha a szőr probléma lenne (bár egy hosszú szőrű cica se fog annyira szőrözni ha mindennap legalább 1x alaposan fésülöd.) A brit rövidszőrűt ajánlom. Nekem is volt már, most brit hosszúszőrűm van, de természetben ugyanaz. A brit rövidszőrű rengeteg színváltozatban van, válogathat kedvére, nagyon kedves cicák, megnyugtatnak ha baj van, dorombolnak és igazán kimutatják a szeretetet. Viszont ha már ráveszi magát egy (akármilyen) cicára, tenyésztőtől vegye, ne szaporítóról, jó minőségű tápot adjon neki, rendszeresen vigye állatorvoshoz. Így akár 15évig is vele lehet, és nem fogja elvinni egy kis betegség.
Visszatérve a brit rövidszőrűhöz, őt is megéri legalább 1x fésülni 2-3naponta,ha végképp nem akar szőrt látni. Sok szeretet fog kapni, és megnyugvást egy cicussal. 💗
Rossz hírem van (hiába pontoznak le a "macskások"), de minél ragaszkodóbb egy állat annál több igénye van a vele való foglalkozásra.
Az ismerősöd tartson macskát, de ha nem foglalkozik vele csak hébe-hóba, akkor nem fog hozzá szocializálódni, nem fog magától odamenni hozzá (ha nincs nála kaja).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!