Miért nem látok varjakat? Megharagudtak és már nem jönnek?
Pedig Nyíregyházán kemény varjúkolónia van, munkahelyemtől nem messze éjszakáznak, azok ami károgást sötétedéskor levágnak...
Van videóm pár évvel ezelőttről a vonulásukról. Varjúfelhő...
Ugye nem gondolod komolyan, hogy 10 év alatt kiheverte a hazai állomány a 97%-os pusztítást? Mondjuk, hogy stagnál, mert már védett. Téli hónapokban azért van viszonylag sok, mert északról ide jönnek telelni. Nálunk pl. 1 db van évek óta, de az egész évben itt van. 30-40 éve nagyon sok volt. Majd nyáron mesélj, hogy mennyit látsz!
Azért kopog, mert látja a tükörképét. Ez neki nagyon nem jó!
Próbáld meg, hogy ragadozó madár sziluettet teszel az ablakra. Ez majd elriasztja a kopogástól.
Ez azt is megelőzi, hogy nekirepüljön az üvegnek.
12. Bizony kiheverték, nyáron azért nem látsz városban varjút mert akkor a szántóföldeken vannak, csak télre vonulnak a városokba, mert ott melegebb van. Amúgy én nyáron is sokat látok, mert nem csak városban mászkálok, hanem vidéken is.
Azt meg kétlem, hogy nálad 1 db van évek óta, már rég elrepült volna keresve a többit.
"Amúgy én nyáron is sokat látok, mert nem csak városban mászkálok, hanem vidéken is."
Ez jó. 😂 Én meg tanyán lakom. A legközelebbi falu 6 km-re van, város meg 30-ra.
"Azt meg kétlem, hogy nálad 1 db van évek óta, már rég elrepült volna keresve a többit."
Pedig de. Pár napja is láttam. Nyáron is sokszor látom. Nem az eget szoktam bámulni, de mindig károg szegény, és akkor szoktam felnézni, és mindig egyedül van. Sajnálom is szerencsétlent, hogy még párja sincs. Kb. 4-5 éve van itt a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!