Törpenyúl, csincsilla, vadászgörény esetleg papagáj?
Törpenyúl:
- benti tartás
- párban tartás
- 120-160 cm-es ketrec
- napi 5 óra kiengedés
- a fajtákból a mini kosorrú tetszik
Csincsilla:
- benti tartás
- párban tartás
- 120×60×60 cm-es ketrec
- napi 3 óra kiengedés
Vadászgörény:
- benti tartás
- párban tartás
- 100×60×60 cm-es ketrec
- napi 4 óra kiengedés
- heti 3× séta
Papagáj:
- benti tartás
- párban tartás
- 100×50×50 cm-es kalitka
- napi 3 óra kiengedés
- a hullámos tetszik
Rólam:
- egy 3 szobás kertes házban lakom a párommal (és pár év múlva gyerekkel)
- szeretem azokat a kisállatokat akik szeretik ha simogatják őket, és mondjuk tv-zés közben elmotoszkál mellettem (játszik, szaladgál, repdes)
- pénz nem akadály
A 4 állat közül melyket javasolnátok?
Vegyes a kép.
Csincsilla éjszakai állat és nem is feltétlen lesz kezes.
A görik szintúgy sokat alszanak, de amikor ébren vannak mint a tornádó.
Nyuszi nappali, de náluk oda kell figyelni, nem csak melletted elmatat. Megrágja a kábelt és annyi.
Papagájok át nagyon meg kell nézni honnan veszed. Hullámosok elég nagy százaléka lesz szelíd, de nincs rá garancia- ha mókás társat akarsz, aki még kontaktol is veled, akkor kettő darab kézzel nevelt madarat javaslok
Egzotikus állatorvost kell először keresni hogy van-e a közelben, egy nyúl csincsilla tünetrejtő állat, és mire észreveszi az ember hogy kedvetlen probléma lehet, akkor még orvos nem is látta. Átlagos állatorvosnak felszerelése sincs egy fogászati kezeléshez, így némelyik el sem vállalja.
Egy tengerimalacot Barcikáról kellett a fővárosba küldeni, mert csak ott tudták rendbe hozni, bőven 100e ft felett volt a procedúra.
Uramatyám... Kézzel nevelt papagájt semmiképp, pláne ne kettőt!
Mivel írod, hogy pár év múlva gyerek is lesz, a higiéniára, szobatisztaságra is gondolni kell. Példa képp a papagájok kb 20percenként ürítenek. Ugyan könnyen feltakarítható, de sosem lesznek szobatiszták és mindenre rácsinálnak. Emellett nem túl csendesek, a huliknak be nem áll a csőrük, a gyerek mellett kétlem, hogy elviselnétek. Miért csak ez a 4 állat jöhet szóba? Kutya vagy macska lenne ideálisabb kisgyerek mellé.
Nem mellesleg amit a 4-es is ír, egzotikus állatorvos kell ezekhez a fajokhoz. Akár papagáj, akár csincsilla, akár nyúl, akár görény. A görény kivételével egyébként mind préda állat, így ők valóban titkolják a betegségeket. Egzós orvos van a közelben, vagy az utazás megoldott? Mennyit tudtok a felsorolt állatokról?
,,- egy 3 szobás kertes házban lakom a párommal (és pár év múlva gyerekkel)
- szeretem azokat a kisállatokat akik szeretik ha simogatják őket, és mondjuk tv-zés közben elmotoszkál mellettem (játszik, szaladgál, repdes)
- pénz nem akadály"
-Ha ezeket vesszük figyelembe, akkor nyilván a nyuszi! ❤️🐇
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!