Hogyan "hirdessem" magam? (lent)
Nah ne értsétek félre, nem úgy gondoltam...:D Hanem, hogy egyik este beszéltük Anyával meg az egyik barátnőnkkel, hoogy itt helybe nincs "állatmegörző"... Mármint olyan, hogy ha valaki elmegy mondjuk 2hétre és nemtudja hova tenni a kutyáját vagy egyéb más állatát akkor oda elvihetné és vigyáznának rá. És mondtam, hogy én szivesen vigyáznék rájuk. Csak nemtudom, hogy hogy kezdjem el. Mert mondjuk helyhiány miatt csak kisemlősökre, madarakra, vizi állatokra tudnék vigyázni... De akinek az van az hálás lenne szerintem:) Szerintetek hogy kezdjem el?? Újságba nem akarok hirdetni.:D Más ötletek avgy valami??
előre is
kösziipuszii.*
nah igen igy már értem:))
hát mondjuk egy kicsit NAGYON gáz lenne hogyha nem jönne érte...:D
és ezért kell pénzt kérni?? vagy ez egy alap dolog?? mármint úgy, hogyha én látom el kajával meg mindennel.
Ez a biztosíték jó ötlet. :) Egyébként csak azt tudom mondani, amit a többiek: közösségi portálok, állatkereskedés (akár állatorvosi rendelő "üzenőfalán" ha van, nálunk legalábbis van), esetleg menhelyen? :)
Vagy ha osztályotokban vannak állattartók, akkor nekik is elmondhatod, suli faliújságján...... remélem segítettem :D
igen segítettél köszii.*:))
és ehez a pénzes dologhoz?? ki mit szól?? mert a kaja az nekme is pénz... már ne értsétek félre.:D
vége van a nyárnak. senki nem fogja hozzád vinni már az állatát, mert aki el is megy, a kisebb állatot mindig van kire bízni. kutyát, macskát esetleg, de az is ritka nyáron is, nemhogy máskor.
És gondolj bele,a kisállatok közül több is érzékeny a környezetváltozásra, beteg lesz, elpusztul vagy egy vagyont költessz állatorvosra és a gazdi meg beperel mikor visszajön és megtudja, jogosan.
Szerintem nem jó ötlet, mert egyrészt ez is egy adóköteles munka, ha valaki feljelent, komoly bírságokat kell fizetned.
Másik, hogy az állatokhoz szakértelem kell, ha például nálad hagynak egy kutyát és az valakit, vagy egy másikat megharap, téged terhel a felelősség. Ha csak kisebb állatokkal foglalkozol, az végülis nem ennyire felelősségteljes, de pl teknős és halak 2 hétig elvannak kaja nélkül.
Pénzt természetesen kérhetnél érte, ha legális lenne a dolog, de legalább a kaját nekik kellene állniuk.
Ha pedig elpusztul nálad egy állat, az nagyon ciki, magyarázkodás, kártérítés, az előbb említett feljelentés.
Szerintem csak akkor kérhetsz érte pénzt, ha számlaképes vagy és rendelkezel engedéllyel, megfelelő környezettel, szaktudással.
Ha valami jóakaród felnyom az apehnál akkor csak nézhetsz, mikor megkapod a büntetést.
úhh...:s azt nem tudtam h adóköteles munka.:S nah akk mind1. majd az osztálytársakéra vigyázok:D ők ugyse nyomnának fel. tuti:D
köszii mindenkinek a válaszokat=))
Ha mégis megcsinálnád, én a kaját így oldanám meg:
Én az állatkereskedéssel jóban vagyok, ezért oda adtam két hétre az állatokat. Ingyen vigyáztak rájuk, etették, itatták őket, forgácsot cseréltek alattuk (egerekről, hörcsögökről, patkányról van szó), de a takarításhoz kellő almot, és a kaját, amit megettek, nekem kellett vinnem.
Egyébként itt vagyok én is meglőve, mert én meg szeretek kézimunkázni, szívesen csinálnék ezt-azt (karkötő csomózás, gumilap-figurák, gyöngyfűzés, stb...), de nem lehet, mert maga az engedély, hogy eladjam, többe kerül, mint mennyi megtérülne belőle. Én akkor, mikor ezt megtudtam, rájöttem, hogy gyakorlatilag munkahely vagy engedély nélkül semmit nem lehet csinálni...
És mondanám, hogy hirdesd magad neten, de hát ugye ott a legkönnyebb rádtalálni büntető célzattal is, ugye... Mert egyébként vannak még állatpanziók, pl Ricanta állatpanziója is. Fenn van neten, rá is kereshetsz. Az fizetős, 200-500 Ft/állat/nap, azt hiszem, az ára.
És még egy dolog: hogy ne kerülj bajba (elhullott állatok miatt): jobb, ha tapasztalatot gyűjtesz először az egyes állatfajok tartásáról, mielőtt másokéra kezdesz vigyázni. Mert egy egér vag egy patkány nem ugyan azt a bánásmódot igényli, mint egy nyúl, vagy tengerimalac, vagy hörcsög... Tanuld meg, saját tapasztalatból, hogy mivel hogyan kell bánni, legyél elismert állattartó a környéken, és máris mindenki hozzád fordul tanácsért.
És ha pénzt nem is kérsz a megőrzésért, hogy ne kerülj jogi vitába, kérhetsz cserébe mondjuk tápot a saját állatodnak. Pl elviszem hozzád a két hörcsögöm egy hétre, akkor adok neked cserébe a megőrzésért egy csomag forgácsot meg két zacskó szotyit. És így végülis ingyen tartod a sajátodat... Az is valami. Vagy ha szaporulat van, kérd az egyik kicsit cserébe, és akkor ingyen állatod van. Szerintem lehet ezt cserekereskedlem-szerűre is csinálni...
Na most jól idezúdítottam az ötleteim.... :D
Remélem azért találsz köztük használhatót! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!