Ebbel szebb az élet?
23# Aha, szóval te nem mosod meg a kutyád szaros lábát, amivel az ágyadon ugrál, de azért állítod hogy nincs nálatok büdös.
Értjük.
Kutyásként mondom, hogy vannak ocsmány kutyatartók, de nem a kutya tehet róla, ha büdös meg neveletlen, meg arról sem, ha nem szedik fel utána a szart...
Nekem is van ismerősöm, akinél ki van vágva a kutya a kertbe és szegénnyel annyira nem foglalkoznak, hogy azonnal a nyakadba mászna egy kis szeretetért, amint meglát. Erről sem a kutya tehet. És sajnálom szegényt.
Sajnálom azt is, akinek ilyen emberek miatt rossz tapasztalata van a kutyákkal/kutyatartókkal, remélem egyszer találkoznak pozitív példával.
Kicsit ez is olyan, mint, hogy mit hozunk otthonról... nekem pl. 2 benti kutyám van, közepes termetűek. Tiszták. Mert a lakás is tiszta, és ahogy én leveszem a cipőm, ha bejövök, ők is mennek lábat mosni. Igen, minden séta után. Igen, arcot is mosnak, mert nem kérek úgy arcon nyalást, hogy előtte belenyomta a fejét a fűbe. És ha koszosak lesznek, megfürdetem őket, mert ez a normális. Az ágyba soha nem jöhetnek fel, a kanapéra viszont igen - felfogták, megtanulták, vannak szabályok és ismerik a sorrendet. Ez nem 2 nap alatt lett így, és minden nap energiát kell ebbe fektetni. Nem minden nap tökéletes, de soha nem adnám őket semmiért.
Egy kinti kutya viszont szagos, és poros, igen, ezt értem. Őszintén nem szívesen engedném én sem az ölembe más kutyáját, főleg nem a kintit. De el kell dönteni, mik a prioritások. Nyilván egy bernáthegyit nem normális, aki egy panelban akar tartani, ahogy az sem, aki kivágna a kertbe egy csivavát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!