A póknak hány szeme van?
A legtöbb esetben nyolc szemmel rendelkeznek, amelyek jellegzetes elhelyezkedési mintázata a fajok azonosításában is jelentős. A Haplogynae családba tartozók hat, a Tetrablemma családba sorolhatók négy, míg a Caponiidae tagjai csak kettővel rendelkeznek. Néha az egyik pár szem sokkal fejlettebb, mint a többi, de az is előfordul, hogy nem is rendelkeznek látószervvel, mint a barlanglakó fajok. Néhány család vadászó pókjai, mint az ugrópókok és a farkaspókok azonban kitűnő látással rendelkeznek. Az ugrópókok még a színeket is képesek megkülönböztetni
Forrás: [link]
:))
Minden rovarnak, aminek nincs tora, annyi szeme van ahány lába..
Amelyikeknek tora van annak általában összetett szeme van!
Biosz 6. osztály.
"Minden rovarnak, aminek nincs tora, annyi szeme van ahány lába"
Csakhogy a pókok nem rovarok! Hány szeme van annak a póknak aminek négy sor szeme van és mindegyik sorban négy szem van?
"Minden rovarnak, aminek nincs tora, annyi szeme van ahány lába..
Amelyikeknek tora van annak általában összetett szeme van!
Biosz 6. osztály."
Nagyon okos vagy, csak ott a bibi, hogy ha nincs (elkülöníthető!!!)tora, akkor már nem rovar...
Szóval ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy minden emlős, ami hidegvérű és pikkelyes, vagy tojással szaporodik vagy elevenszülő.
A másik meg, hogy a mondatodnak mégcsak a második fele sem volt igaz, tehát úgy, hogy most a pókszabásúakról beszélünk. ("ahány láb annyi szem")<-- mutass már nekem egy nyolcszemű skorpiót!
Én nem tudom, miféle 6-os biológiakönyvben olvastál te ilyet, de komolyan felkeltetted az érdeklődésemet. Megkérdezném ezeket a könyv szerzőjétől vagy a tanárodtól.
Kezdjük ott, hogy 6. osztályban nincs biológia, max természetismeret.
Amugy meg: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!