Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha a macskámnak veseelégtelens...

Ha a macskámnak veseelégtelensége van, akkor nem lehet mit kezdeni?

Figyelt kérdés

Orvos látta, azt mondta nagy mindkét veséje(nem csak ezt mondta) és szerinte nagy eséllyel vége.

Többet pisil, többet iszik, bágyadt, büdös a szája, stb. Kapott infúziót, kicsit jobban volt, evett. De akkor ezek szerint, vége lesz?

A veseelégtelenség csak feltételezés...

2021. aug. 7. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el állatkórházba, ott komoly vizsgálatot csinálnak. Sajnos, nekem is végig kellett csinálni, a végén azt mondták, menthetetlen, embernél ilyenkor csinálnak veseátültetést. El kellett altatni...
2021. aug. 7. 23:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen stádiumban van. Habár nem gyógyítható, csak szinten tartható, de évekig jól élhet, ha diétás kaját kap. Kreatinint, karbamidot és foszfor értékeket kell laborral csekkolni.

11 éves vesebeteg Maine Coon cicám van, tudok mesélni…

2021. aug. 7. 23:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vidd másik orvoshoz, kérj másodvéleményt, mert ku.rva sok doki van aki egy vállvonással halálra ítél menthető állatokat is.
2021. aug. 8. 00:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet feltételezés? Laborvizsgálat elég konkrét. Vesés tápot adj neki, a Trovet, Royal canin. Semmi mást ne egyen, csak vesediétás kaját!!! Van ropi, szaftos. Tuti nagyon finom, szeretik. Aztán van Egy Pronefra nevű szer az megköti a foszfort, Kaminox -ha a káliumszintje alacsony. Ez is a laborból fog kiderülni. Otthoni infúzióra megtanított az orvos? A lakás több pontján legyen víz, gyakran cseréld, így mindig friss. Itasd. Ül a fotelban vidd oda a vizesedényt és kínáld meg. Minél többet iszik annál jobb. Húst ne adj neki soha semmit. Pajzsmirigyértéket is elemezni kell!

S hogy vége van-e? Nem! Most kezdődik az igazi gondoskodás, szeretet. Nonstop simogatás, kényeztetés. Én vesebeteg macsekkal tolom, ő a napirendem. A halál torkába könyékig nyúltam be és onnan húztam ki, nagyon súlyos állapotban volt.

Olvasd el ezt a cikket, ha pedig van lehetőséged vidd el vagy Csikós doktorhoz vagy Kovács doktornőhöz a cicát vizsgálatra!

[link]

2021. aug. 8. 00:29
 5/7 A kérdező kommentje:

Persze, tudom, ha több száz ezreket ráköltenénk és ide oda hordanánk, folyamatosan kezelnénk... ( Én ezt is tenném vele)

Csak én egy gyerek vagyok, és szüleim közel sem fordítanának rá ennyit, semmilyen téren.

2021. aug. 8. 00:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kell több százezer, ha már megvan a diagnózis. Alapvetően igen, többe kerül a kaja, bár én eleve igyekeztem mindig premium minőséget adni, szóval a rá szánt keretet bővíteni kellett, mondjuk kb pár ezer Ft-tal lett tobb… de mivel egy kis életről van szó, ráadásul számomra olyan, mintha a gyerekem lenne 11 év után, ezért alap, hogy ő is megkapja a lehető legjobb egészségügyi ellátást ami csak elérhető.

Csak ne whiskas kaliberű ételt kapjon, hanem vesebeteg cicaknak való speciális kaját.

400 Ft körül van egy vesés tasakos v konzerv kaja. Ezeknek alacsony a fehérje tartalma, ezért alkalmasak vese diétára. Száraz is elérhető, kis kiszerelésben is.

A Pronefra (mi is ezt toljuk) egy terápiás szer, 7000 körül, kb 1 havi adag. Ha nem eszik magától (a krónikus veseelégtelenség egyik vezető tünete az étvágytalanság!), fecskendős táplálás szükséges, akar napi 3-4 alkalommal, ezt külön meg kell tanulni, mert nem könnyű, a cuccokat be kell szerezni hozzá. Borzasztó gyorsan le tud fogyni egy vesebeteg állat (embereknél is hasonló), akár pár hét alatt, ha nem eszik.

A diétás kaja a kulcsa igazából, de 4. válaszoló szépen összefoglalta.

#2 voltam.

2021. aug. 8. 16:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Oké, gyerek vagy, de nem hat éves. A kor egy skála, ahol mész a felnőttség felé, neked már az írásodból ítélve van elég sok eszed. Kérd meg őket, hogy gondozzátok felesben a cicátokat. Azt írod, a macskám..:) Ha ő a tiéd, akkor ne hagy cserben. Az ő élete most a végéhez közeledik, és van lehetőséged akár éveket adni neki, szebbé tenni amennyit lehet. Ami tőled telik azt tedd meg. Ő egy élőlény akinek az élete a kezedben - kezetekben van. Köss a szüleiddel üzletet: minden vizsgálat, beavatkozás, gyógyszer felét te állod, amit igazi munkával dolgoztassanak le veled. Elmosogatsz, amikor nem neked kellene, megtanulod a mosógép kezelését és kimosol, kiteregetsz, amikor megszáradt beszeded. Komplett szolgáltatás. Pl. a Pronefra (a nagy kiszerelés nekem 3 hónap elég és 11 ezer), ennek a feléért mondjuk 5X kiporszívózod a lakást, felmosod szépre az egészet. Egy állatorvosi vizit rád eső része 6 mosás-teregetés-beszedés. Vagy 3 vacsorát főzöl, káposztástészta, sajtostészta, túróstészta -kezdetben elég kevésbé bonyi kaját csinálni, hálás lesz a finom főtt ételért mindenki! Szüleidnek ha olyan a munkája abba is besegíthetsz. Pl. apud autószerelő, akkor megcsináltok ketten egy olajcserét, vagy anyud könyvelő akkor rendbe rakod neki a mappákat, darálsz le iratokat.

Valóban sok pénz, de nem lehet tudni előre, lehet, hogy jól reagál a kezelésre, hatosnak igaza van, a lényeg a diagnózis, utána lehet, hogy csak kontrollokra kell hordani 2-3 havonta. Eddig is költöttetek rá, azt kezdetektől tudták a szüleid, hogy ha beteg lesz akkor az több pénzbe kerül. A te lelkedért is felelősséget vállaltak, nem láthatod azt tőlük, hogy hagyják meghalni azt a macskát! Valahol kötelességük is gondját viselni, egy érző lény nem pedig egy tönkrement cipő. Mutass nekik példát emberségből!

2021. aug. 8. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!