Mi a szerepe a hím lepkék tollas csápjainak?
A többnyire színpompás lepkék hímjeinek jól fejlett, nagy felületű, úgynevezett tollas csápjai vannak, ami jól megkülönböztethetővé teszi őket a nőstényektől (ha a mintázatban, színben ez nem lehetséges).
A, Nagy felületű legyezőként használják a fejük hőmérséklet-szabályozásában.
B, A nőstények simogatására használják udvarláskor.
C, A csáp lengetésével adják hím vetélytársaik tudomására jelenlétüket és erejüket.
D, Messziről (akár 400–1000 m-ről) is megérzik a nőstény illatanyagait, és rátalálnak.
Amugy D, .
De ez most milyen kerdes?
Már nem azért de én is versenyzek és ha tanulnál és nem lennél teljesen sötét akkor tudnád. Mellesleg ez rohadt nagy bunkóság!!!!!!!!!!!!! =(
Jah és ha nem szeded le kizáratunk a versenyból!!!!!!!!!!!!!!!!
egyépként még annyit teszek hozzá, hogy ehhez még tudni se nagyon muszáj mivel logikus a válasz. ...
(-előző voltam-)
Az a gáz, hogy a kérdező egy VERSENYEN egy ilyen egyszerű kérdésre nem tudja a választ.
Én nem versenyzek, de ez azért egy elég gyenge kérdés volt. Komolyan, egy természetfilm, azt annyi.
Kettő: ha már "csalsz" akkor légyszi tedd normálisan.
Mondjuk ne írj válaszokat. Az úgy kevésbé feltűnő.
Ha már tanulni nem tudsz, akkor puskázni tanulj meg.
Kritika.
Ja, és hogy 100% hasznos legyen a válaszom: D
(Ha lepontozol, akkor elfogult vagy. A válaszom 100%-ig helyes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!