Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Minden válasz jól jön most,...

Minden válasz jól jön most, érnek nekeek valamit a lovak? Nagyon borzalamas a helyzet.

Figyelt kérdés
http://www.youtube.com/watch?v=G_OLH9MwNUM ez a video és még több száz video van fent amin lovakat kínoznak kérlek fogjunk össze segítsetek hogy megmentsük az állatokat ijen körülményektől...:D kelleneének ötletek mivel tudnánk segíteni rajtuk lécci segítsetek előre is kösz
2010. aug. 27. 23:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az öreg telivérem halálos beteg lett, tudtam, hogy csak pár hónap, amíg életben tarthatjuk. Minden egyes rohamnál azon imádkoztam, hogy csak még ezt az egyet élje túl... Az utolsót éjjel kaptam. Fogalmam sincs, miért ültem kocsiba és mentem ki az istállóba, de fél egykor kinyílt a szemem és rögtön látnom kellett Őt. A lámpafényben hörögve, izzadtan hunyorgott. A roham elején volt. Azonnal hívtam a dokit, negyed órán belül mát megkapta az injekciót. A csillagfényes nyári éjszakában sétáltattam és könyörögtem neki, hogy tartson ki... Egy órán belül még két injekciót kapott.Már reggel lett, mire rendeződött az állapota, addig maradt az orvos is. Délután csörgött a telefonom, a doki hívott, hogy menjek be este a rendelőbe, beszélni akar velem. Este a szemembe nézett és csak annyit mondott : "Te is tudod, hogy ez volt az utolsó."Bólintottam. Ő folytatta : "A következő roham megöli. Ebbe is belehalt volna, ha nem mész ki hozzá.""Tudom." Súlyos volt a csend. "Akkor most mi legyen?"-kérdezte. És nem tudtam a választ. Annyi mindent végigcsináltunk együtt. Hagyjam, hogy a többi ló szeme láttára haljon meg egy magányos éjszakán? Vagy amíg lehet, adjam le a vágóhídon?

És pár nap múlva megkaptam a választ : altatás. Felhívtam az állati fehérjefeldolgozó üzemet. 26.000 Ft a szállítási költség. 5.000 volt az altatás. 31.000 Ft-ba került, hogy a beteg lovam békében haljon meg. Ott, azok között, akik szerették. Én fogtam a fejét, amíg megkapta a halálos injekciót. Az ölemben a fejével aludt el. Észrevétlenül, fájdalom és félelem nélkül csúszott át a nem-létbe, békésen szuszogva a GAZDA ölében... Amikor meghalt, letakartuk a testét, azzal a pokróccal, amit még életében is használtunk. 1 óra múlva jött a szállító. A sofőr odajött hozzám, részvétnyilvánítás (!) , és leparkolt az autóval mellé... Gombnyomással kinyílt a kocsi tartálya, mint egy gigantikus koporsó szárnyai. Egy markolókarral átfogták a lovam testét. A sofőr levette róla a takarót, összehajtotta és a kezembe adta. "Tessék eltenni emlékbe!" A markolókar felemelte a testet és lassan, finoman berakta a "koporsóba". Lassan összezárult a fedél. A sofőr még egy darabig ott állt mellettem, hagyta, hogy magamban elbúcsúzzak. Az edzőm, mintha szertartás lenne, mondott néhány szót. "Szultán jó ló volt és nagyszerű barát. Sose láttam hozzá fogható intelligens állatot. Nem is ló volt ő, hanem Isten angyala, aki négy lábon járt közöttünk, hogy életreszóló örömet hozzon. Örökké velünk lesz."

31.000Ft. Ennyi volt a méltósággal történő búcsúzás ára. Szemben azza a 65.000-rel, amit nekem fizetett volna a felvásárló...

Ugye bolond vagyok?...

2010. szept. 5. 01:35
 12/15 anonim ***** válasza:

A vágóba kerülő állatok többsége vagy loviból kerül ki vagy a putrikból. A lovik többségének nincs arra pénze, hogy így szállíttassa el a lovát, csak néhány gazdi fizet ezért. A putris lovaknál meg örül a gazda, ha szénát tud adni elé, és ha valamicske pénzt még kap a lóért inkább eladja vágóba, ha valami baja van és nem veszi meg más.

Anyagias egy világban élünk ....

2010. szept. 5. 11:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsó,nem egészen így van ám!

A vágóra kerülő lovak jó része fiatal állat,a felvásárlók vásárokon veszik meg őket.

Van a vágólovak között szép számmal megunt "kedvenc"is,akiket milliomos apuka-anyuka megvesz a kis gyerekecskéjének,mert milyen menő dolog lovagolni,a csemete megunja,ne adja Isten egyszer leesik a lóról,mert nem tud lovagolni,a lónak mennie kell.A vágólófelvásárló meg mindig megveszi.

A lóversenypályákon így ősz táján gyakran megjelenik az a bizonyos kamion és pakolják fel a sokszor egészséges,fiatal lovakat.Annyi a "bűnük",hogy a versenyen nem tudtak elég pénzt keresni és kell a hely az új csikóknak,akik közül jópár jövőre ugyanezen a kamionon indul olaszországi társasutazásra(állatvédő szlengben így hívják a vágólószállítást Olaszországba).

Egyik nagy versenylótenyésztő ménesünk vágóra küldött sokszoros pályarekorder,nagydíjnyerő,sokmillió forint hasznot hozó kancákat.Nekik már nem kellettek,és úgy gondolták,más ne nevelhessen utánuk jó csikót,ha nekik nem sikerült.

Egyikük valóságos mintapéldánya volt a fajtának,nem is volt még túl öreg,és a ménes vezetői annak idején sok tiszteletdíjat átvettek a nagydíjak után az ügetőpályán,amit ez a kanca nyert.

Ezzel csak azt akartam mondani,hogy a díjnyertes klasszis lovak sincsenek biztonságban a vágóhídtól.

2010. szept. 5. 13:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépeket írtatok. Sajnálom a lovadat sokkal jobb volt így neki. Mostnság már Dunántúlon is van itt magyarországon vágóhd:S...szerintem arra egy ptíció elég ,lenne!!hogy vgytok vele?
2010. nov. 24. 20:16
 15/15 anonim ***** válasza:

Én már nem tudtam megnézni, mert azt írta ki, hogy A videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube Általános Szerződési Feltételeit.

Mégis sajnálom a lovakat, én is egyetértek: mentsük meg őket!

2011. jún. 27. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!