Megéri nektek a kisállatotokat állatorvoshoz vinni?
Olyan állatokra gondolok, mint pl.: hörcsög, tengerimalac, nyúl, papagáj, vagy hüllők, stb.
Szeretnék egy felmérést csinálni, hogy milyen ma a magyar felfogás, ezért szeretném, ha minél többen szavaznátok, arra amit igazából gondoltok.
Ha kisallatot akarsz tartani akkor kotelesseged(lenne)felelosseget is vallalni erte.
Szoval ha beteg akkor el kell vinni allatorvoshoz.
Sajnos sokan vesznek kisallatot mert jaj de cuki aztan az orvosi ellatas ja solba kerul lemondanak a kisallatrol
Nincs olyan hogy megéri-e vagy nem. magamhoz vettem, felelősséggel tartozom érte, azért hogy a lehető leghosszabb legegészségesebb életet élhesse, ebbe beletartozik az állatorvos is.
Nyuszim van, 3 éves, már több százezerbe van az orvosi költsége(vizsgálatok, gyógyszerek, oltások betegségek stb).
Egy percig se gondolkodtam vigyem-e vagy ne. Aki ezt nem képes megtenni ne vegyen magához állatot. Ez beletartozik a felelős állattartás fogalmába.
Félreértés ne essék, szerintem is kötelessége az embernek orvoshoz vinni az állatát, ahogyan ezt minden betegséges, állatorvosos kérdésnél leírom.
De több kérdésnél láttam már hogy nem azt írják, hogy nem éri meg.
Nemrég tettek fel egy tengerimalacos kérdést, állatorvossal kapcsolatban, és 7-ből 5 válaszban azt írták, hogy nem éri meg, de hörcsögös kérdéseknél is láttam már, hogy azt írták, hogy jobban jár, ha másikat vesz, és nyulasnál is.
Persze mindig vannak kegyetlen emberek, de ha a válaszok nagyrésze arról szól, hogy nem éri meg, mert keveset olcsón meg tudjuk venni, vagy mert nem ember, akkor már elgondolkodik az ember, és igenis a felelős állattartókat ez rosszul érinti.
Ezért írtam ki így a kérdést, hogy megéri-e, sajnálom ha valakinek rosszul esett.
Elgondolkodtam, hogy hogyan lehet az, hogy van olyan ahol nagyrészt azt taglalják, hogy miért nem éri meg orvoshoz vinni a kisállatot, ezért gondoltam csinálok egy felmérést.
Azért itt, mert itt nem csak az állatbarátok, hanem bárki regisztrálhat és szavazhat, így hátha jobb képet kapok a magyar viszonyokról.
Igen.
Pontosabban ha beteg akkor igen,
csak úgy elvinni dokihoz nem, mert minek :)
Köszönöm az eddigi szavazatokat. Megnyugodtam, hogy nem ott tartunk, hogy egy állat élete annyit ér, amennyiért vette az ember.
Azért írtam ki a kérdést, mert nagyon elszomorított az állatorvos keresős kérdés, aminél azt taglalták több válaszban, hogy miért nem éri meg a tengerimalacot orvoshoz vinni. Bár remélem, hogy ugyanaz írta. De a szüleim is azt mondták mindig nekem, hogy jobban megéri másik állatot venni, mert az olcsóbb mint az állatorvos, sőt ahol felnőttem a környékbeliek is ezt vallották. De szerencsére látom, hogy a nagy többség nem így gondolja, viszont az az egy nem nagyon szúrja a szemem. Megkérném, hogy aki arra szavazott fejtse ki bővebben, hogy miért tette. Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
"csak úgy elvinni dokihoz nem, mert minek"
Általános ellenőrzés alatt is derülhet ki betegség. Évente legalább egyszer illik elmenni állatorvoshoz egy rutinellenőrzésre, mert olyan betegségre is fény derülhet, ami még nem produkál tüneteket. Nem egyszer hallottam már, hogy azért tudtak időben elkezdeni kezelni egy komolyabb betegséget, mert rutinellenőrzés alatt derült ki.
Főleg pl.: nyusziknál, akiket ilyenkor általában halálos betegségek ellen is beoltanak.
Ha oltásra viszed vagy általános állapot felmérésre az már nem csak úgy kategória, de jogos, mert a betegséget írtam.
Akkor legyen úgy inkább, ok nélkül elvinni nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!