Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz az ivartalanításról?

Mit gondolsz az ivartalanításról?

Figyelt kérdés
Egyesek szerint szükséges, mások szerint állatkínzás. Szerinted? (Kutyára, macskára gondolok.)
2010. aug. 25. 15:14
1 2
 11/19 anonim válasza:

Nekem volt egy tacsi keverékem,szuka..10 év körüli.

Muszáj volt ivartalanítani mert, nem bírtunk vele, műtét után az orrán kialakult egy érdekes szemölcs szerűség; agydaganata lett; el kellett altatni.

Nem tudom mit írjak ide.

VISZONT!! Ez most mindenkire vonatkozik: Soha de soha ne vigyétek az állatotokat Nyékládházán praktizáló Dr.Bógyóné..-hoz!!!!!!!!!!!!!!!!! Kinyírta 3 kutyámat, mind a 3szor elb@szta/ betegségek; fájdalmak miatt kellett elaltatni az állataimat/ és mind a 3szor azt mondta: idézem: " én még ilyet nem láttam. vissza adom a diplomámat!"

Azóta gyilkolja az állatokat, nem csak az enyéimet.

2010. aug. 26. 00:05
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem állatkínzás, de nem is létszükséglet. A gazdinak kell mérlegelni, állatorvosi segítséggel, hogy érdemes-e. A kandúrokat azért szokták, mert kijárván sérüléseket szednek össze, odabent meg jelölgetnek, a nőstényeket azért, hogy ne legyen kiscica. A lakásban tartott nőstényt gyakran a tüzelés miatt, vagy azért ivartalanítják, mert ez állítólag csökkenti a nőgyágyászati ill. tejmirigy-daganatok esélyét. Viszont jómagam állatorvostan-hallgató vagyok, ezért nagyon ellenmondásos a viszonyom a kérdéshez. Egyrészt tisztában vagyok az észérvekkel, másrészt viszont nagyon személyes empátiát érzek főleg a macskák iránt, és borsódzik a hátam, ha erre a műtétre gondolok. Nő is vagyok, és sose vetetném ki a méhemet azért, hogy ne legyek méhnyakrákos (ha már beteg lennék, az persze más). Az orvos énemet pedig elborzasztja, hogy egészséges szerveket szabdaljak ki. Nyilván kénytelen leszek én is elvégezni egypár ilyen műtétet a praxisomban, de nem lesz jó érzés. A saját macskám (nőstény) nincs ivartalanítva, és rettegek is eléggé, hogy nem lesz-e valami baja.
2010. aug. 27. 15:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Jaj de jó hogy ilyen állatorvoskat képeznek...

Erre azt szoktam mondani ,hoyg nem a te méhedet veszik ki,a kutya nem ember.

Te leszel sajnos az az állatorvos,aki nem fog foggal körömmel ragaszkodni,illtve ajánlgatni az ivartalanítást keverék,illtve hobbi kutyáknál,mert szegény állat kedves gazdi képzelje megát a helyébe stb stb..

Hát remek..

2010. aug. 27. 16:34
 14/19 anonim ***** válasza:
Utolsó: miért gondolod, hogy ilyen állatorvos leszek? Az ivartalanításról a gazdik döntenek. Ha én nem csinálnám meg, megcsinálná más, én meg éhen halnék, de nem mondtam, hogy nem csinálnám meg. Amit leírtam: a személyes érzéseim. A munka más tészta.
2010. aug. 27. 16:35
 15/19 anonim ***** válasza:

Csak könyörgöm javasold a keverékeseknek főleg és lehetőleg a hobbi kutyásoknak is!!

Illetve remélem ma már nem oktetják,hogy egyszer szülniük kell,mert egyik ismerősöm lánya az állatorvosin tanul és ő állítólag ezt tanulta..

Na attól sokkot kaptam.

2010. aug. 27. 16:51
 16/19 A kérdező kommentje:

15:15-ösnek

Abban teljesen igazad van, hogy nem állatkínzás, de nem is létszükséglet. Abban viszont az utánad válaszolónak van igaza, hogy az állat nem ember. Így tehát nincs értelme annak a felvetésnek sem, hogy "én nem vetetem ki a méhemet azért, hogy ne legyen méhnyakrákom". Az természetes, sőt mondhatnám normális, hogy az ember ezzel kapcsolatban érez egy kis empátiát vagy sajnálatot, viszont azt mérlegelni kell mi a legjobb az állat szempontjából. Ha mérlegelnek, akkor szerintem a legtöbben arra jutnak, hogy érdemes ivartalanítani az állatot. Ráadásul nemcsak az állatunknak, de magunknak is csak jót teszünk, egyrészt tovább él kedvencünk, nem csak magától az ivartalanítástól, de azért is mert sok betegség kiküszöbölhető vele, illetve nem jár el (főleg a macskák), így kisebb az esély, hogy bármi baja esik. Az pedig, hogy az állatorvos ajánlja-e és hogy kinek az már az ő felfogásán múlik, nem kell mindenáron javasolnia, ha ő másként gondolkozik az ivartalanításról. Bár szerintem nincs olyan tényező, amiért ne lehetne ajánlani.

2010. aug. 27. 19:14
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem, nem oktatnak ilyet, hogy egyszer szülniük kell, legalábbis nekem nem mondta senki. Azt gondolom, hogy tisztességes szakember - nem csak állatorvos - elmondja az észérveket bármilyen kérdéssel kapcsolatosan, mellette is, ellene is, és a döntést az érintettre hagyja. Természetesen nem szeretnék sok kóbor kiskutyát, és ennél jobbnak tartom az ivartalanítást. Ugyanakkor meg kell mondjam, kicsit haragszom a tenyésztőkre, mert az ő felelősségük is, hogy a "tenyészértékkel nem rendelkező" kisállatoknak nincs gazdája. Nem örülök, hogy van fajtanemesítés. De biztos, hogy nem beszélek le senkit az ivartalanításról, pláne nem akkor, ha megvan a kockázata a vemhességnek (és ezt most arra is értem, hogy a kan kutya fedez egy idegen szukát). Nem vagyok kontár, legjobb tudásom szerint szeretném végezni a munkámat, amint erre a diplomaosztómon esküt is fogok tenni.
2010. aug. 27. 19:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom nem tesz jót az állatnak,mert tapasztalatból tudom például a mcskák gyakran elhíznak ettől valamijér.
2010. aug. 27. 19:51
 19/19 anonim ***** válasza:
én a lánycicámat elviszem tavasszal ivartalanitatni,valószinű a lánykutyámat is majd,de őt késöbb.a kan kutyám meg tul öreg és lehet nem élné tul az altatást :s
2010. aug. 28. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!