A repülőhalak valamennyire repülnek, de hogy a rák tudja-e ezt azt nem tudjuk.
2-es nem tanulmányoztam még mennyire gondolkodnaka rákok, de azt tudom, hogy van olyan rák faj, ami a tengeri rózsát használja álcázásra védekezésre, és gyakran ezek a rákfajok képesek megküzseni egy-egy tengeri rózsáért csak hogy az ő kezükbe legyen a csokor. :D
Ne kérdezd melyik faj ez, a tenger fenekén a homokba trappolgatnak.
A tengeri rózsának is van haszna belőle, mert így mobilis, a csokor vivő meg pajzsként használja, mivel tudja, hogy a tengeri rózsának csalán sejtjei vannak, amivel védekezni szokott.
A remeterák az üres csigaházba beköltözve gyűjti be a tengeri rózsáját, és a csigaház tetején viszi mindenhova.
Ha kinövi a csigaházat akkor is viszi magával a rózsáját.
A bohóchalnak is van rózsája.
Ezek a fajok szimbiózisban élnek együtt.
De jó kérdés! Ez egy remek kérdés! Tetszik nekem ez a kérdés!
Majdnem filozófia!
6-os szerintem a lumma a legjobb úszó a madarak közül, de nem a levegőbe, hanem a vízbe, igazi mélytengeri búvár, mivel ő tud a legmélyebbre lemenni.
Bár ha nagyon akarok választ adni a kérdésedre, akkor a madarak repülése, olyan mint a gyorsúszók mozgása, ha fordulni akar valamilyen irányba.
Egyébként van olyan madár faj, ami inkább siklik mint repül, mert ért a levegő aerodinamikához a teste, mert olyan a genetikája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!