Mi a különbség a lúd és a liba között?
Szia!
Lud az a fiu a baromfiudvarba:)a liba az a lany!mint pl.a kakas meg a tyuk.Amugy semmi kulombseg,a lud az kicsit nagyobb,de nem igazan lehet megkulomboztetni ,mivel nincs taraja mint a kakasnak:)
KELLEMES KARACSONYT!!
Hülyék. :) nekem vannak libáim.Semmi külömbség nincs köztük.
A lúdakat más néven libáknak hívják.Ugy mint a szarvasmarhát tehénnek.
Lúd liba ugyanaz.Semmi külömbség nincs.A lány libát tojónak a fiut meg gúnárnak hivják. :)
"minek kell annak válaszolni rá aki nem ért a témához méghogy a lúd a fiú a liba a lány és a madaraknál a fiút hímnek a lányt tojónak hívják"
...milyen igaz! Méghogy a fiú liba a hím...talán Gúnár. Kacsánál meg Gácsér.
A szakkönyv szerint a faj megjelölésére mindkét szó egyaránt helyes, talán a lúd szakszerűbb.
Egyéb elnevezések:
Naposliba: 48 óránál nem idősebb, takarmányt még nem fogyasztott állat.
Kisliba: 1-4 hetes liba. Ezek az előneveltek. Előneveltnek nevezzük a gyakorlatban az utónevelőben lévőket is (4-8 hetesek), de ebben az eset hozzátesszük az elnevezéshez a korukat is.
Növendék: 8 hetes kortól tenyésztésbe vételig, de maximum 34-38 hetes korukig.
Pecsenyeliba: 8-9 hetes liba az első vedlés előtt. 3,8-4,6 kg közé esik a testömege vágottan és broiler típusú.
Húsliba: legalább egyszer, de általában többször tépett állat. Vágás előtt 3 hétig intenzív lábon lévő hízlalással (nem töméssel).
Zabos liba: húsliba, melyet zab alapú takarmányon hízlaltak.
Májalapanyag lúd: 9-10 hetes, de lehet idősebb is; töméses hízlalásra szánt lúd.
Hízott vagy máj liba: töméssel hízlalt, májhasznú lúd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!