Hogyan tudja a pók 4m magasban az egymástól 2m-re levő
két fa között kifeszíteni a hálóját? Van ötletetek?
Esetleg sikerült valakinek megfigyelni?
Egy hosszú fonálon lógatja le magát és kivárja a megfelelő pillanatot, mikor a szél átlendíti.
2010. aug. 20. 14:54
2010. aug. 20. 15:01
elkezdi az egyik fan, majd lemaszik es atmegy a masik fara...es tobbszor nemkell lemasznia hogy elkeszitsen egy komlett pokhalot.
egy pok tobbfele halot tud szoni...van amelyik jobban ragad, vastag-vekony, van amelyik erosebb. Ilyen szallal kezdi az elsot.
[link]
Ezen az oldalon, majdnem az aljan van egy flash, ami abrazoltatja, es el is magyarazza ahogya csinalja.
2010. aug. 20. 15:03
Kienged egy szál selymet és vár s szellőre míg beleakassza a másik fába vagy valamibe és utána átmászik. Én így tudom elképzelni.
2010. aug. 20. 15:09
Még mindig azt kérdezem azoktól, akik a szeles módszert istenítik: ha nem fúj a szél meg szellő se, akkor mi van? Vagy éppen pont fordítva, túl erős a szél? Meg nem csak beakadnia kell annak a fonálnak, azt rögzítenie kell a póknak. A 3. válaszoló jól írta és az a flash is egyértelmű, szóval nincs szerepe a szélnek.
2010. aug. 20. 15:25
6/10 A kérdező kommentje:
Tehát lemegy 4m-t kettőt vízszintesen, aztán 4m-t fel, az összesen kb. 10m. Ezután 8m fonalat "visszaszív"(?) hogy feszes legyen az első fonál? Hát...
Szerintem nem szívja vissza, azt ugyanúgy felhasználja a háló további részeihez szerintem. A természetben nincs pazarlás. Meg gondolom keresztes pókról vagy hasonló nagyobb méretű pókról beszélünk, szóval nagy szél kéne szeritem ahhoz hogy azt a pókot csak ugy átfújja a szél. Ráadásul nem tudom van-e olyan szél, ami fától fáig fúj... Akkor inkább már átfúj a két fa között, mert más fele nem tud.
2010. aug. 21. 13:52
8/10 A kérdező kommentje:
Ez a dolog nekem nem okoz álmatlan éjszakákat, de mivel a szemem előtt van nap mint nap, nagyon érdekelne a dolog.
A visszaszív-ot azért tettem idézőjelbe mert én sem gondolom komolyan. De akkor az első szálat hogyan feszíti ki két fa között? Ha a videó szerint lemegy a földre, és átmászik a másik fára, akkor húz maga után egy szálat? És utána mit csinál vele? Ha képes lenne rá se tudná azt kifeszíteni, mert száz helyen beakadt közben. A szél megint csak képtelenség. Hogyan? Lelógatja magát egy 3 méteres szálon, és megvárja míg akkora szál nem lesz ami közel vízszintesen átfújja? Ekkora szél széttépné a hálót is.(Egyébként keresztespóról és az ő közismert kör alakú hálójáról van szó)
Szóval teljes a tanácstalanság?
Hátha se szellő se semmi nincs átmászni meg tényleg nem tud, akkor csak egyet tudok elképzelni. Hintáztatja magát addig míg bele nem akad valamibe! Ha "tornádó van"(nagy szél) akkor meg vár. Egy pók hetekig elvan kaja nélkül, kivárja míg elmegy a vihar, hetekig meg csak nem tart. Nekünk is van egy geniculatank az is télen egy hónapig nem kapott enni és semmi baja nem lett. Mondjuk a mienk nem legyet eszik már hanem verebet meg egeret, avval elvan.
2010. aug. 22. 11:17
10/10 anonim válasza:
Hát szerintem átmászik a földön... :D
2011. ápr. 7. 15:11
Kapcsolódó kérdések: