A kutya az ember legjobb barátja, de történelmet nézve a ló is nem?
Ha lovak nem lettek volna nem tudom, kutyaháton hódítottak, kereskedtek, mozogtak volna, amíg nem jelent meg az autó?
Napóleon kutyákkal ment volna csatába?
Világosnál pedig kutyáik lapcokáját lapogatva tették volna le fegyvereiket?
Kezd ez a kutyafétis nagyon durva méreteket ölteni, ahol csak a kutya (néhol a macska) létezik.
Kutya a legrégibb barát- de a ló hátán írták a történelmet!
A ló az inkább haszon állat volt, munkaerő, jármű
A kutyát funkció nélkül is tartották, bár ott is meg volt az őrző feladat vagy ha terelő kutyaként tartották akkor az.
Illetve gondolom a méreteiből adódóan is a kutya inkább háziállat kategóriába került így, könnyebben lett az ember legjobb barátja, mint a ló.
Rövid ideig lovagoltam, nekem saját lovam nem volt.
De igen, a ló is az ember barátja, társa. A lovas népek ezt nagyon tudták, nem véletlenül temették a lovat is sokszor az elhunytak mellé. Nagy Sándor meg a lováról nevezett el egy várost.
Csak ma már ez azért nincs hangsúlyozva, mert a ló egyre inkább kiszorul, kevés ember teheti meg magának, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!