Az állatkertekben is alszanak téli álmot az állatok?
Figyelt kérdés
Azokra a fajokra vonatkozik a kérdés, amelyek a természetben téli álmot alszanak.
Úgy tudom, hogy a téli álomhoz nyugalmas, rejtett hely kell, ami az állatkertekben nem adatik meg (most vonatkoztassunk el a vírushelyzettől).
2021. márc. 5. 16:25
1/5 anonim válasza:
Persze, minden tavasszal hír hogy xy állatkert medvéje mit látott a téli álom után.
2/5 A kérdező kommentje:
És ilyenkor hogyan gondozzák az állatot? Gondolom nem lehet zavarni, mert belepusztul. Hogy nem ébred fel a zsivajtól a téli álmából?
2021. márc. 5. 16:35
3/5 anonim válasza:
Ha felébred, akkor visszaalszik. Dehogy pusztul el. :)
Egyébként mi rosszat írtam, hogy kaptam is a mínuszt? :)
5/5 Buran válasza:
Állattól függő. Ha akarnak, alhatnak téli álmot, ha nem, akkor az állatkert mindent megtesz, hogy a legoptimálisabb körülményeken lehessenek.
A Budapesti Állatkertnek amúgy nyugodtan írhatsz részletekért. Az én tapasztalatom, hogy extra segítőkészek és jófejek, tényleg küldetésüknek tekintik, hogy ne csak bemutassák az állatokat, de ismereteket is terjesszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!