Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Rettegek a pókoktól. Undorodom...

Rettegek a pókoktól. Undorodom és félek tőlük. Szerintetek mit tegyek h leküzdjem ezt a félelmemet? Mert ez nagyon zavaró.

Figyelt kérdés
2010. aug. 15. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A félelmeink azért vannak, hogy szembenézzünk velük, ez pont az ilyen indokolatlan félelmekre vonatkozik.

Ha terapeutához mész:1.nap beszélned kell róla mitől félsz és miért, 2. nézegetsz fotókat vagy rajzokat a pókról, a következő napokban, megérinted a fotókat, a plüss figurát, gumipókot, majd a pók levedlett bőrét, aztán egy élő pókkal (ált. madárpókkal, mert az a legnagyobb) kerülsz egy szobába, és lépésről, lépésre meg kell közelítened, majd megérintened az üveget. A végső próbatétel, hogy a kezedbe teszik a pókot. Ezt a folyamatot szinte végig magadtól is megtudod csinálni. Úgy tudom olyan módszerekkel is le lehet szokni e félelemről, ha vicces dolgokat képzelsz a pókról, vagy történeteket találsz ki vele. (mint a Harry Potter egyik részében)Sok sikert hozzá!

2010. aug. 15. 23:33
 12/14 Bocipók ***** válasza:

Csak orvosi segítséggel tudod leküzdeni. Lassú folyamat, mire oda eljutsz, hogy pl legalább üvegen keresztül hozzáérj egy madárpókhoz. Állítólag vannak ilyen terápiák Pesten (lehet, h máshol is), hívj fel egy klinikát, biztos meg tudják mondani, hol van ilyen terápia.

Egyedül biztos nem tudod leküzdeni, csak sülyosbodhat, ha erölteted.

2010. aug. 15. 23:58
 13/14 anonim ***** válasza:
A 2. válaszoló vagyok de ahogy leírták hogy megy a folyamat a dokinál hát nekem nincs bajom a többivel csak azzal hogy simán megérintsem de pl én oda mernék menni, meg merném fogni üvegen keresztül de csak úgy simán szerintem soha.
2010. aug. 16. 00:50
 14/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. : ) írtátok h csak szakemberrel lehet ezt leküzdeni. én nemigazán szeretném szakember segítségét kérni, inkább majd megfogadok néhány tanácsot és megpróbálom egyedül leküzdeni. az biztos h messze vagyok még attól h megmerjek fogni egy pókot. igazából fogalmam sincs h képes leszek-e erre. sokan hülyeségnek tartják h félek ezektől a pici pókoktól de aki ezt az érzést nem ismeri az meg sem értheti. :(
2010. aug. 16. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!